Moderna mama: Martina Štritof

Moderna mama: Martina Štritof

martina štritof

Martina Štritof danas vodi popularan dizajn store u centru Zagreba koji okuplja svjetske brendove za uređenje interijera. Svoju glazbenu karijeru davno je zamijenila još jednom ljubavlju – uređenjem prostora, a njezin studio (MS Studio + Bottega) donosi samo najbolje  – od vrhunskog dizajnerskog namještaja do raskošnih detalja. Ovih dana dobio je i blagdansko ruho s njezinim potpisom, u čemu uživa mala i vesela Greta. U blagdanskom raspoloženju, razgovarali smo s Martinom o Greti, prvim danima majčinstva i glazbi.

martina štritof

Kada bi mogla usporediti majčinstvo s bilo čime, što bi to bilo? Kako bi opisala prvo iskustvo?

Kad malo razmislim, mislim da se majčinstvo može opisati kao jedna beskrajna šetnja između tornada i neba okupanog najljepšom dugom. Jako sam dugo čekala taj trenutak u svom životu, bilo je jako turbulentno, ponekad bolno i u jednom trenutku sam se pomirila s činjenicom da majčinstvo nije nešto što ću ikada doživjeti. I onda baš kao u pjesmi Georgea Michaela, Miss Sarajevo – ”Here she comes, beauty plays the crown, here she comes, surreal in her crown…” I ništa više nije kao prije.

martina štritof

Kakvo je Greta dijete?

Luckasto, uvijek nasmiješeno, svojeglavo, živo – moj mali perpetuum mobile.

U čemu najviše uživaš ovih dana?

Genijalna stvar je kad imaš dijete što niti jedan dan nije isti, veseliš se svakom pokretu i koraku naprijed, ponekad si u čudu jer ne možeš vjerovati da to maleno biće koje ima tek 10 mjeseci tako rezonira, razumije i istražuje svijet oko sebe, dok si ti epicentar tog svijeta.

martina štritof

Koliko si morala prilagoditi svoj lifestyle Greti, mijenjaju li djeca zaista sve?

Mijenjaju, ja sam po prirodi osoba koja ima sto interesa, jako posvećena poslu i stalno nešto radim, no sada je ona kraljica mog rasporeda i vrlo često se moje excel tablice pretvore u veliku improvizaciju.

Kakav stav imaš prema brojnim savjetima koji uvijek stižu kada postaneš mama prvi put? Je li istina da vlastita intuicija zaista pobjeđuje na kraju dana?

Mislim da je svaki dobronamjeran savjet uvijek dobrodošao, međutim, ja sam osoba koja se u životu jako oslanja na svoju intuiciju i kad idem protiv tog osjećaja obično zažalim. Ne mogu reći da sam dobila loš savjet, ali sam uvjerena da je svako majčinstvo, baš kao i svako dijete individualna priča koja ima samo svoj put, tako da se držim toga da konstantno osluškujem ono što mi ona pokazuje na verbalnoj i neverbalnoj razini i tražim najbolji način da odgovorim svakoj situaciji.

martina štritof

Kako si uredila Gretinu sobu?

Hahaha, Gretica je zaparavo preuredila cijelu kuću jer su njezine stvari zaokupirale sve prostorije u našem domu. Da budem iskrena, Greta još spava s nama u spavaćoj sobi tako da još nismo završili uređenje njezine.

Jesi li modni ‘junkie’ što se tiče kćeri – kupuješ li sada više odjeće i sitnica njoj nego sebi? Što te najviše veseli?

Guilty as charged..

martina štritof

Kako usklađuješ poslovne obveze i majčinstvo?

Svakako, ali uspijevam, nije lako jer imam svoj posao i u toj situaciji nema fiksnog radnog vremena, no snalazim se i vjerujem da će se u vrlo kratkom vremenu sve posložiti do kraja.

Greta obožava glazbu, što smo mogli vidjeti i na snimanju – kakvu glazbu joj najčešće puštate da sluša, ima li Greta svoju playlistu?

Ima! I na toj playlisti ima svega – od Justina Timberlakea, Coldplaya, John Mayera itd. Greta je od prvog trenutka jako regirala na glazbu i izrazito ju veseli, dok mi isprobavamo i ono što joj se svidi to i redovito sluša. Sad je vrijeme Božića pa imamo i božićnu playlistu gdje sluša sve od Michaela Bubblea, Nat King Colea, Franka Sinatre…

martina štritof martina štritof martina štritof martina štritof martina štritof

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori