Moderna mama: Maja Miletić

Dizajnerica nakita, Maja Miletić, jedna je od najposebnijih žena ako nas pitate. Kreativna, nenametljiva i senzibilna, Maja stoji iza poznatog brenda Mammii Jewellery i njezin nakit pravi je pokazatelj njezine osobnosti. Maja je nedavno postala mama malog Maka koji nas je osvojio svojo osobnošću i energijom, baš poput njegove mame. Razgovarali smo s Majom o tome koliko se njezin život promijenio dolaskom Maka i o svim onim lijepim stranama majčinstva.

Maja Miletić

Kako je biti mama?

Teško je riječima opisati. Ako želiš da sve teče glatko, mislim da moraš pustiti da te promijeni. Nema razmišljanja o tome što i kako si stvari radio ranije. Što god radim, gdje god da jesam, prva pomisao je to malo biće koje ovisi o meni. Više neću skakati s desetke, ali ni prelaziti cestu na crvenom… Istovremeno sam jako oprezna, ali osjećam i neku novu snagu.

Što te najvise iznenadilo?

Prvi kontakt s malenim. Ogromna čast koju sam osjetila kad su mi ga dali u ruke. Nisam mogla vjerovati da ostaje sa mnom…

Maja Miletić

Koji trenuci te čine najsretnijom?

Cijenim svaki novi dan, ali možda su mi jutra najdraža, čak i nakon neprospavane noći. Njegov mali osmijeh ujutro je nešto najljepše na svijetu.

Maja Miletić Mak

U kojem smislu ti se najviše promijenio život?

Što se tiče posla, više sam se fokusirala na rezultat stvari koje radim. Nema prostora za prazni hod i gubljenje vremena. Što se tiče privatnog života i emocija, zaljubljena sam do ušiju u malenog i imam najbolji mogući razlog da se trudim biti najbolja što mogu.

Maja Miletić

U kakvu osobu bi htjela da Mak odraste?

Sigurno svaka mama to misli za svoje dijete – on je prekrasna beba. Ponekad mi se čini da ga je neka dobra duša već pripremila na sve i lijepo odgojila. Čak i kada plaće, ako mu uhvatim pogled i nasmijem se, malo će zastati i uzvratiti mi osmijeh. Takva osoba želim da ostane. Sigurna u sebe i u to da postoje ljudi koji ga uvijek vole. Želim da bude jak, da nikada nema potrebu nekog povrijediti da bi se osjećao bolje 5 minuta… Želim da bude velik čovjek.

Maja Miletić

Na koje si stvari najviše slaba kada se radi o shoppingu za bebu?

Vidjela si robicu za bebe? Sve je preslatko u tako maloj veličini! Na sve sam slaba!

Maja Miletić

Savjet mladim mamama?

Iz svog skromnog iskustva mogu samo reći da je bitno vjerovati svom instinktu. Pročitala sam sve što sam mogla, pričala sa svojom te puno drugih mama i svako iskustvo je zanimljivo i važno. No bitno je steći svoje zbog onih težih trenutaka za koje se nadam da će ih biti što manje ili ne uopće. Kada je bitno brzo reagirati, važna je sigurnost u sebe i u svoju vezu s bebom. Volite se, ljubite i grlite puno, puno…

Maja Miletić

Foto: Rajna Raguž (RRVizual)

0