Prva, a savršena ‘Nike M’ kolekcija za trudnice i mame

Prva, a savršena ‘Nike M’
kolekcija za trudnice i mame

Kao što će znati svaka žena koja je ikad morala odjenuti grudnjak za trudnice i mame, odijevanje tijekom i neposredno nakon trudnoće prečesto uključuje kompromitiranje osobnog stila. Kad je riječ o vježbanju, taj se kompromis proteže od estetike pa sve do izvedbe. Srećom, Nike će uskoro lansirati svoju prvu maternity kolekciju pod imenom ‘Nike M’. Brend je testirao preko 70 materijala, a suzio je izbor na devet najboljih uz koje je onda kreirao svoju kolekciju. Skoro pa je teško povjerovati da je ovo prva Nike kolekcija za trudnice i mame u povijesti, zar ne?

Tri godine istraživanja za kreiranje savršene kolekcije

Nikeova linija za trudnice i mame nije nastala preko noći. Zapravo, ova je inovativna kolekcija rezultat godina istraživanja i razvoja. Radi se o podacima koje su prikupili od preko 150 tisuća žena diljem svijeta vezano uz njihove potrebe i promjene oblika tijela tijekom trudnoće i netom nakon poroda. Ovi specifični podaci pomogli su Nikeu da utvrdi kako tijelo raste, a ta inicijativa koju je uistinu hvalevrijedna. Nema smisla stvarati liniju sportske odjeće za trudnice ako ne uzimate u obzir točno kako se ljudsko tijelo mijenja.

U kreiranju kolekcije sudjelovala je i nedavno umirovljena britanska zvijezda atletike Perri Edwards koja vjerojatno bolje od većine zna koliko odjeća može utjecati na nečiji trening. Na sreću, uspjela je svoju filozofiju prenijeti i na predstojeće majčinstvo kao lice za ‘Nike M’, novu kolekcije koja je dizajnirana za svaki aspekt trudnoće, od ekstremnih promjena u obliku tijela do praktičnosti i dojenja.

Što ćete sve moći naći u Nike M kolekciji?

Kolekcija uključuje brzosušeći sportski grudnjak koji pruža podršku grudima, a pogodan je i za dojenje. U kolekciji se nalazi i reverzibilan, supermekan pulover koji ujedno može služiti i kao pokrivalo tijekom dojenja. Uz to, moći ćete naći i majicu bez rukava koja se rasteže na četiri različita načina što omogućuje udonost tijekom rasta. Tu su i tajice koje mogu prekriti trbuh ili ih možete preklopiti ispod njega. Komadi će biti dostupni u crnoj, sivoj i ružičastoj boji s diskretnim bijelim potpisom, a na prvi pogled izgledaju kao dio klasične Nikeove ponude. Tamo gdje je moguće komadi su izrađeni od održivih materijala poput recikliranog poliestera i organskog pamuka.

Kolekcija Nike M bit će dostupna u Nike trgovinama i na web shopu od 17. rujna.

Foto: Nike

Učitati još
Zatvori