Majčinstvo u četrdesetima

Majčinstvo u ranim četrdesetim je aktualna i sve češća nova velika tema. Učestali fenomen prvorotkinja u četrdesetima nastaje jer se žene sve češće odlučuju na rađanje djece tek po ostvarivanju financijske neovisnosti, koja uslijed društveno-ekonomskih uvjeta dolazi poslije tridesetih.

Eva Mendes

Eva Mendes

Odluči li se žena na fakultet te akademsko daljnje usavršavanje ili na razvoj karijere jako teško uspijeva u tom periodu osnovati obitelj i roditi dijete. Potvrda tomu su i javne osobe koje otvoreno pričaju o svojim odlukama te i životnim stilom pokazuju da majčinstvo u četrdesetima ne mora biti bauk.

Mira Sorvino

Mira Sorvino

Svjedoci smo porasta broja bračnih i vanbračnih zajednica bez djece te da se parovi odlučuju na djecu tek kada realiziraju svoje profesionalne ciljeve. Često su majke u četrdesetima opuštenije, bezbrižnije i nisu toliko sklone uzbuđenjima kao mlađe prvorotkinje. Iako se susreću s novim izazovima, pogotovo u slučaju kako uskladiti skoro pa dvadesetogodišnju karijeru i roditeljstvo, one se često lakše snalaze u toj novoj situaciji.

Alyssa Milano

Alyssa Milano

Primjer uspješno balansirane karijere i majčinstva u četrdesetima su brojne javne ličnosti iz svijeta showbusinessa. Halle Berry, Julianne Moore, Eva Mendes, Alyssa Milano, Mira Sorvino i mnoge druge hollywoodske glumice potvrđuju ovaj sve učestaliji životni trend.

Julianne Moore

Julianne Moore

Hallie Berry

Halle Berry

Foto: Getty Images

0