Male stvari čine moj dan savršenim. A to je velika stvar, je l’ tako?

Male stvari čine moj dan savršenim. A to je
velika stvar, je l’ tako?

S dvoje male djece i životom u gradu, čini ti se da samo juriš. A ja baš želim usporiti, smanjiti stres i obveze. Kako to napraviti? Stariji sin je preko tjedna u školi, muž na poslu. Ja sam doma s malim na porodiljnom. Čini se kako sve ide polako i idealno. Ali nije tako. Moja velika želja je da smo popodne zajedno doma, ali od izvannastavnih aktivnosti i silnih drugih obaveza, imam osjećaj da stanemo tek navečer kada stavimo klince u krevet. A ponekad si pomislim i treba li nam sve to.

Vikend s obitelji i prijateljima u prirodi

Vikende volimo provoditi zajedno i s prijateljima. Ovaj vikend muž je odveo Tomu na roštilj s prijateljima, dok sam ja sam skuhala ručak za Mateja i pričekala da se probudi. U goste nam je ovaj vikend došla Ivona sa svojim mužem. Sigurno ste na Instagramu zamijetili njezin divan profil. Krije s pod imenom @bezminica. Oni isto kao i mi vrijeme nakon posla provode zajedno. Navratite na njezin profil i pogledajte predivne fotografije koje dijeli sa svojim čitateljima. Neka vas inspirira da i vi pronađete vrijeme za boravak sa svojim klincima i kako vam može lijepo biti zajedno.

Dok su dečki roštiljali, nas dvije smo ispekle tortu, popile kavu i testirale moj prvi fotoaparat. Ivona je prava maherica iza objektiva. Moj savjet je, ako nikada niste kupovali fotoaparat, da se posavjetujete s osobama koje ih koriste jako dugo. Meni su puno pomogli i na kraju sam jako zadovoljna s odabirom. Na fotografijama sam dobila baš ono što sam htjela. Kada se Matej probudio, otišle smo i mi na druženje. Klincima je najbolje provoditi vrijeme u prirodi, na zraku. Trebaju otvoren prostor i mjesta koja mogu istraživati. Bez previše igračaka, u prirodi imaju dovoljno materijala, a klinci su prirodno kreativni. Teško je tako nešto dobiti ispred zgrade na asfaltu, ali mi imamo sreće što živimo blizu jezera gdje ima dovoljno livada.

Kada vam se čini da nemate vremena za ništa i osjećate se iscrpljenima, a to čujem od puno roditelja, i mama s kojima pričam, tada budite nježni i pažljivi prema sebi, ali i prema drugima. Živite za takve sitne trenutke, kave i razgovore s prijateljima. Nije potrebno otići na večeru ili putovanja za dobro se provesti. Meni je ovo naše popodnevno druženje bilo bolje od bilo kojeg izlaska. Nedavno sam bila na jednoj divnoj radionici gdje su nam podijelili informaciju da prosječna četveročlana hrvatska obitelj godišnje baci 75 kilograma hrane po članu kućanstva. Sigurna sam da svi imamo u frižideru previše hrane i da jedemo previše. Naše biće ne hrani samo hrana, nego i naše emocije, kreativnost i činjenje stvari koje volimo. Zato ulažite više u sebe i pronađite tu svoju kreativnu snagu u vama, kao što smo Ivona i ja pronašle to popodne.

Čokoladna torta koja razveseli i male i velike

obiteljsko druzenje

A topla čokoladna torta uvijek razveseli i male i velike. Evo vam jedan brzi recept, tortu napravite za doslovno pola sata, a toliko je fina da sigurno društvo neće ostaviti niti mrvice. Sigurna sam da, manje-više, sve ove sastojke imate doma pa je meni ovaj recept baš “jocker zovi” kada treba na brzaka napraviti nešto fino i turbo čokoladno.

obiteljsko druzenje

Otopite 300 grama mliječne čokolade,  300 grama čokolade za kuhanje i 250 grama maslaca. Za otopiti ovoliku količinu čokolade trebat će otprilike 15 minuta. 6 jaja, 3 žlice brašna i 2 vanilija šećera pjenasto umutite i dodajte rastopljenu čokoladu i maslac. Izlijte u tepsiju i stavite peći na 160 stupnjeva pola sata. Kad je torta pečena pustite je da se ohladi pola sata. Ja je volim posut bademima. Jako jako je fina kada je topla. Iako je ekipa jako voli kada je hladna, rijetko kada da ostane komadić koji se stavi u frižider.

obiteljsko druzenje
obiteljsko druzenje

Pratite me na Instagramu, Facebooku i Lili Halo Decoration blogu.

Foto: Ivona Bezmalinović

Učitati još
Zatvori