Krav Maga za djecu – samoobrana, igra i kondicija u jednom

Zašto bi klinci trebali trenirati Krav Magu? To se bitno pitanje proteže po cijelom svijetu. Glavni osnivač Krav Mage davno je izjavio: “Tako da možemo živjeti u miru”. Uključuje li to i naše najmlađe? Treba spomenuti da je Krav Maga isprva predstavljena odraslim civilima, a kasnije tinejdžerima.

krav-maga-for-kids2

Kasnije kada je Krav Maga pokret počeo raditi sa djecom, osnivač im je govorio: “Djeca su baza Krav Maga budućnosti”. Kroz ovaj odgovor se može postaviti i drugo pitanje: Trebaju li se djeca znati obraniti? Ovdje možemo dati jednostavan i jasan odgovor: Da, trebaju!

Djeca svih dobnih skupina se mogu naći u stresnim i opasnim situacijama te mogu biti izloženi različitim prijetnjama i rizicima u svakodnevnom životu. Prijetnje se mogu dogoditi na putu do škole ili u povratku, u školi, ili bilo gdje drugdje gdje se odvija interakcija između djece i drugih ljudi.

Nasilje ne mora nužno biti fizičko, psihičko maltretiranje može poprilično utjecati na djetetov zdravi razvoj i samopouzdanje ako se ne zna obraniti od istih.

krav-maga-for-kids3

Stoga, Krav Maga Hrvatska nudi učinkovit program samoobrane za djecu i tinejdžere i priprema ih za stvarni život. Treninzi su predviđeni za dječake i djevojčice od 5 – 15 godina, a provode se prema međunarodno priznatom programu organizacije Krav Maga Global.

U ovom programu djeca kroz igru razvijaju:

  • opće motoričke i funkcionalne sposobnosti
  • usvajaju zdrave životne navike
  • savladavaju tehnike samoobrane i taktička postupanja u slučaju neugodnih situacija, odnosno u slučaju napada
  • razvijaju izdržljivost, snagu i fleksibilnost u vrlo kratkom vremenu
  • uče braniti sebe i druge od bilo kojeg oblika napada i nasilja
  • odlično zabavljaju uz raznovrsne igre i odličnu ekipu.

Ovakav program za djecu donosi pregršt benefita za djetetov razvoj i njegovu svakodnevicu, jer osim razvoja motoričkih sposobnosti i kondicijske spreme, djeca razvijaju koncentraciju koja pomaže učenju u školi, stječu navike pomaganja bližnjima i poštivanja starijih uz jedinstvenu metodologiju, pedagogiju i način obuke.

krav-maga-for-kids4

Nas instruktore, učenje djece Krav Magi uvijek ispunjava pozitivnom energijom i zadovoljstvom. Činjenica da utječemo na njihov rast i razvoj kako bi jednog dana (p)ostali bolji ljudi je neprocjenjiva.

Trening za djecu se održava na više lokacija, a meni se trenutno mogu pridružiti mališani od 6 godina na dalje u Response Gym One, Petrovaradinska 53 (Prečko), ponedjeljkom i srijedom od 17:30 do 18:30 te u Krav Maga centar Sesvete, utorkom i četvrtkom od 18:00 do 19:00.

Tekst: Instruktorica Sara Grgić
Foto: Shutterstock

0