Dječja kolica za sve prilike

Jedna od velikih odluka u životu budućih roditelja je odabir kolica – prijevoznog i prijenosnog sredstva za mališane u kojem će provoditi najviše svog vremena sve dok ne nauče samostalno hodati. Pri kupovini dječjih kolica treba obratiti pozornost na vaš životni stil i mjesto u kojem živite, hoćete li u većoj mjeri kolica voziti po asfaltu ili drugim terenima, imate li dizalo ili ćete kolica morati nositi uz stepenice, planirate li ih često voziti u automobilu pa bi trebala biti lako sklopiva i slično.

kolica

Izbora ima mnogo, mogućnosti su u današnje doba nebrojene te vam u skladu s time donosimo i raznovrstan izbor kolica od kojih su neka dostupna u hrvatskim dućanima (Andrews Baby Company u Centru Kaptol, Male stvari i sl.) dok se druga mogu naručiti putem Interneta što u današnje doba tehnologije nije problem, zar ne? Od onih za roditelje vjerne jutarnjem trčanju, preko lako sklopivih, do onih s kojima se možete pokazivati, u nastavku pogledajte nekoliko modela kolica za sve prilike.

1. Kolica 4moms Origami – najbolja sklopiva kolica

Prva kolica koja se sklapaju pritiskom samo na jedan gumb stvarno oduševljavaju svojom praktičnošću. Poput Transformera kolica se jednopotezno sklapaju i spremna su za prijenos gdje god treba. Opremljena su i sa svjetlima za joggere, LCD ekran očitava brzinu guranja kolica, koliko ste prehodali i temperaturu, a s njima možete napuniti i svoj mobitel.

2. Kolica Mountain Buggy Nano – najbolja lagana kolica

Sa samo 5 kilograma, kolica Mountain Buggy Nano mogu ići svugdje s vama. Lako se sklapaju i dovoljno su mala da stanu čak i odjeljak za ručnu prtljagu u avionu, a dolaze s naramenicom da se mogu nositi preko ramena.

kolica_mountain-buggy-nano

Mountainbuggy.com (200 $)

3. Kolica BOB Revolution – najbolja kolica za aktivne roditelje

Uz ova kolica bez problema možete i planinariti, ali su idealna za trčanje i druge oblike aktivnog života. Kočnice se aktiviraju ručno što olakšava prelazak uzvisine, imaju prilagodljivu ručku, kotače za sve površine i prednje kotače koji se okreću u svim smjerovima što olakšava manevriranje.

BobGear.com (500 $)

Bobgear.com (500 $)

4. Kolica Mamas and Papas Armadillo – najbolja klasična kolica

Kolica Armadillo brenda Mamas and Papas multifunkcionalno je prijevozno sredstvo za vašeg mališana, a ujedno su cjenovno prihvatljive. Kočnica se lako koristi, ima puno mjesta za sve sitnice, a i veliki zaštitni pokrov koji pomaže u svim godišnjim dobima.

kolica_mamas-and-papas-armandilo

Rightstart.com (280 $)

5. Kolica Phil&Teds Navigator – najbolja kolica za šetnju prirodom

Ova kolica s lakoćom savladavaju sve terene. Automatska kočnica daje dodatnu dimenziju sigurnosti, a sjedalica se može zakrenuti i prema unutrašnjosti tako da uvijek gledate prema svojem djetetu. Lako se pretvara i u dupla kolica ako je potrebno.

PhilAndTeds.com (500 $)

Philandteds.com (500 $)

6. Kolica Chicco Bravo Trio System – najbolja kolica za putovanja

Ova kolica rastu s djetetom. Sjedalica za auto vadi se iz kolica i pretvara u nosiljku, a kad novorođenče poraste postaju punokrvna kolica.

Toysrus.com (350 $)

Toysrus.com (350 $)

7. Baby Jogger City Mini – najbolja kolica za šetnju gradom

S ovim kolicima vrlo je lako manevrirati kroz grad, a uz to su kompaktna. Ima dovoljno veliko spremište za sve stvari, a sklapa se u jednom potezu te lako posprema kad stignete kući.

kolica_baby-jogger-city-mini

Babyjogger.com (250 $)

 

8. Kolica Bugaboo Cameleon3 – multifunkcionalna kolica s kojima ćete biti primijećeni

Ova su kolica bez sumnje jedna od najljepših na tržištu i hit među celebrity mamama. Dolaze s prilagodljivom ručkom, kočnicama za lako korištenje, a lako se i sklapaju. No trend se i plaća, tako da za ova kolica koja mogu ujedno biti i nosiljka, sjedalica za auto te obnašati funkciju kolica, morate izdvojiti malo više. Na vama je da procijenite je li vrijedno novca.

kolica_bugaboo-cameleon

Bugaboo.com (1089 $)

Foto: Bugaboo

0