Zavirili smo u dječju sobicu Jelene Veljače

Naša poznata scenaristica, spisateljica i glumica, Jelena Veljača, ove dane provodi iščekujući svoje prvo dijete, malu curicu Lenu. Kao i svakoj budućoj mami, jedna od prvih stvari na popisu svakako je uređenje dječje sobe. Jelena je poznata kao osoba koja je po prirodi esteta, a osim što ima divan osobni stil, taj isti senzibilitet prenosi i u svoj životni prostor. Za uređenje nove sobice u stanu u kojem živi sa svojim suprugom, glumcem Draženom Čučekom, Jelena je odabrala prekrasne detalje, nježne i nenametljive boje, te kvalitetne proizvode koji trebaju jednoj budućoj modernoj mami. Dječju sobu uredila je u suradnji s poznatim dućanom Male stvari, a kao ambasadorica svjetskog brenda Stokke, odabrala je i trendi kolica te sve ono što će joj olakšati i dodatno uljepšati nadolazeće dane.

jelena veljaca

Što te najviše iznenadilo u trudnoći, ‘isplate’ li se savjeti koje si primila prethodno? Imaš li savjet koji bi možda proslijedila dalje?
Moje dobre prijateljice Milica, Martina i Petra su rodile vrlo nedavno, ali ipak dovoljno prije mene da ih “tlačim” s pitanjima. Stvarno mi pomažu, ali kroz humor i autoironiju, što mislim da je ključ uspjeha općenito u životu. Osim toga, one me dobro poznaju i znaju koji su moji strahovi. Osim njih, slušala sam samo svoju predivnu doktoricu Danku Mirić Tešanić i medicinsku sestru Kseniju, koje su me strpljivo vodile korak po korak u trudnoći, odgovarajući na svako moje pitanje (a bilo ih je puno, vjerujte mi). Da nije bilo njih, poludjela bih već negdje u prvom tromjesečju.

jelena veljaca (11)

Koliko ranije si počela planirati uređenje dječje sobice i odakle si počela?
Dražen i ja smo o sobici počeli razmišljati ovu jesen kad smo se vratili s mora. Uzeli smo si vremena, ja sam većinom listala časopise i tražila inspiraciju, a Dražen je bio zadužen za praktični dio. Tjednima smo slagali boje, rasvjetu, birali tkanine, komade namještaja i radili razmještaj. Želim zahvaliti brendu Stokke koji nam je, osim kolijevke i kolica iz snova, darovao i boju za zid koju smo dugo tražili, pa je sad dio dječje sobice u predivnoj Stokke mišje sivoj.

jelena veljaca (18)

Što ti je bilo najvažnije, kojim detaljima si posvetila najviše pažnje?
Najvažnije mi je bilo da je to timski rad Dražena i mene. Oko svega smo “vijećali” i mislim da sobica održava oba karaktera – onaj precizni, perfekcionistički te onaj kaotični i neuredni. Vi zaključite tko je tko u našem zoološkom vrtu (smijeh).

jelena veljaca (7)

Je li te posebno razveselila vijest da čekaš curicu? Vjerujem da si uživala u biranju nove robice.
Ma bila sam toliko iznenađena i sretna da sam trudna da mi je odmah bilo jasno kako mi je svejedno kojeg će spola biti naša beba – bili smo posve neopterećeni time. No, istina je – curica nudi više izlika za Internet shopping (smijeh). Ipak, moram biti iskrena – moja kći je većinu predivne robice dobila od naših prijateljica, Ive, Petre i Barbare, naše kume Nataše i moje mame koja putuje po svijetu i kupuje preslatke stvari za svoju prvu unuku. Dražen i ja joj kupujemo knjige već sad, tako da mi je ta mala biblioteka, počevši sa zlatnim izdanjem Grimmovih bajki, možda najdraži dio sobe.

jelena veljaca (2)

Koji kutak u dječjoj sobi ti je omiljeni?
Svi! Još uvijek smo u fazi da ulazimo u sobu i divimo se svako malo da uopće postoji. (smijeh)

Možeš li nam reći nešto o svojoj suradnji s poznatim svjetskim brendom Stokke? Koje proizvode bi izdvojila kao najdraže?
Mi smo se zaljubili u kolijevku Mini Sleepi, a onda smo otkrili i komodicu za presvlačenje koja se pretvara u radni stol kako dijete raste. To je cijela filozofija Stokke brenda, da njihovi proizvodi prate djetetov razvoj. Ta skandinavska filozofija komplementarna je s našom idejom odgoja, a osim toga, dizajn Stokke proizvoda je predivan.

jelena veljaca (4)

jelena veljaca (3)

jelena veljaca (6)

(Tepih Glitch.ba, studio Mireldy)

Berry Bright Factory lampe

Berry Bright Factory lampe

jelena veljaca (15)

jelena veljaca (13)

RRV_3082

jelena veljaca (20)

jelena veljaca (19)

Tepih Mireldi

jelena veljaca (9)

jelena veljaca (5)

Foto: Rajna Raguž (RRVizual)

0