Video o majčinstvu o kojem se priča ovih dana

jada2

Jada i Jaden Smith

Iako je video zapravo objavljen još 2012. godine, u sklopu emisije Red Table Talks, kada su povodom Majčinog dana oko okruglog stola sjele Jada Pinkett-Smith, njena majka Adrienne i kći Willow, ovih se dana opet piše o vječnim temama kojih su se tri generacije žena jedne obitelji dotakle u svojem razgovoru.

Originalno dug 20 minuta, otvoreni razgovor raspravlja o temama života, ljubavi, majčinstva, snage jedne zajednice i snimljen je s ciljem poticanja dijaloga u obiteljima. Mi vam prenosimo isječak u kojem Jada odgovara na pitanje svoje kćeri o majčinstvu i braku, kako balansira između uloga žene i majke u svakodnevnom životu na koje je odgovorila nevjerojatno iskreno, produhovljeno i zrelo.

jada3

Jada, Willow i Adrienne

Bez previše uljepšavanja, Jada je svojoj kćeri odgovorila da je uloge majke i žene ispunjavaju više od svega na svijetu, ali da su istovremeno nevjerojatno zahtjevne jer pronalazak ravnoteže između njih nije lak zadatak. “Teško je pronaći balans i slobodu za sve što sama želim raditi te u isto vrijeme biti odgovorna za tebe, tvoju braću i vašeg oca; da vi ostvarite sve svoje želje, ali i da ja spoznam koji su moji snovi”, rekla je Jada.

Kao majka, komentirala je da majke često zaboravljaju pronaći vrijeme za sebe, a da bi se najbolje pobrinule za druge moraju imati tu ravnotežu ostvarenu u sebi – tek tada u punom kapacitetu počinje odgovornost za druge. “Moraš zapamtiti sebe staviti na prvo mjesto, jer ako zaboraviš na sebe, zaboravit ćeš i kako se brinuti za druge”, komentirala je.

jada4

Jada i Will Smith

Poruka koju društvo pak odašilje je da je briga za samog sebe sebična, da majka mora zanemariti svoje ‘ja’, staviti se na posljednje mjesto kako bi želje obitelji bile ispunjene prve. Jada tu misao želi odbaciti jer smatra da naposljetku može dovesti samo do premještanja odgovornosti za vlastitu sreću na supruga i djecu, do projiciranja krivnje na druge te da odgovor na ovaj problem leži u pronalaženju ravnoteže unutar sebe što bi sve majke i žene trebale staviti na prvo mjesto.

Video je u 10-tak dana ostvario više od 20 milijuna pregleda te postao vruća tema rasprava, pogledajte ga u nastavku.

Jada Pinkett Smith: Being a Wife and MomJada Pinkett Smith was asked ‘How hard is it being a wife and mom?’ I didn’t expect her answer to be so real…

Posted by Omeleto on Tuesday, December 29, 2015

Foto: Jada-Pinkett Smith Facebook

0