IKEA predstavila igre za djecu i odrasle

Uz moto ‘Igra je zarazna, prenesite ju i na druge’, IKEA je ovog mjeseca lansirala kolekciju LATTJO, posvećenu malima i velikima. LATTJO proizvodi – razne igračke, društvene igre, kostimi i glazbeni instrumenti, inspiriraju djecu i njihove roditelje da se zajedno igraju, bilo kada i bilo gdje, te učine zajedničke obiteljske trenutke jednostavno nezaboravnima.

Ikea Lattjo6

Nadahnuće za netom predstavljenu kolekciju, za IKEU je bilo istraživanje koje je poznati švedski maloprodajni lanac proveo intervjuirajući gotovo 30.000 roditelja i djece iz ukupno 12 zemalja. Posljednje istraživanje ovog tipa, IKEA je organizirala 2009. godine, a ovog puta za cilj je imala saznati igraju li se djeca danas manje ili više, igraju li se roditelji više ili manje sa svojom djecom, kakva je priroda njihova igranja, kako digitalni mediji utječu na obiteljski život i koje su koristi vremena provedenog s obitelji.

Ikea Lattjo12

Rezultati su pokazali da roditelji shvaćaju važnost igre u životima svoje djece, ali ponekad ne znaju na koji se način igrati s njima. Na krilima tog saznanja osmišljena je LATTJO kolekcija, koja u IKEA trgovine donosi tradicionalne društvene igre poput puzzli, domina i pikada, plišane igračke i zmajeve, kao i kostime u kojima najmlađi mogu barem nakratko postati svoji omiljeni junaci i princeze.

Ikea Lattjo7

IKEA je za sve roditelje u nedoumici pripremila knjigu ‘recepata’ kako se igrati i kojim aktivnostima se pozabaviti u društvu djece, a tu je i digitalna aplikacija koja roditeljima i djeci omogućuje zajedničke igre čak i kada su odvojeni. Cilj projekta je pokazati roditeljima kako igra ne predstavlja samo zabavu i igračke, već i vrijedan način da djeca unaprijede svoje motoričke vještine, uče o svijetu koji ih okružuje i od malih se nogu socijaliziraju u obiteljskom krugu.

Ikea Lattjo4

Ikea Lattjo9

Ikea Lattjo

Ikea Lattjo13

Ikea Lattjo3

Ikea Lattjo2

Ikea Lattjo16

Ikea Lattjo11

Ikea Lattjo15

Foto: IKEA

 

 

0