Još jedna lijepa vijest: Pokreće se pomoć za mame koje su jučer morale napustiti rodilišta

Još jedna lijepa vijest: Pokreće se pomoć za mame koje su jučer morale napustiti rodilišta

Nakon potresa koji je jučer pogodio Zagreb, mnogi građani i organizacije moblizirali su se kako bi ponudili svu moguću pomoć onima kojima je u ovim trenucima to najpotrebnije. Između ostalog, jučer smo gledali potresne scene u kojima su trudnice i rodilje s bebama morale istrčati ispred Petrove bolnice. Ubrzo su im u pomoć uskočili i Bad Blue Boysi koji su im pomogli nositi osobne stvari, a zatim i preselili inkubatore iz Petrove u KBC Dubrava.

I Hrvatska komora primalja je tijekom dana objavila važnu obavijest za trudnice i žene nakon porođaja, a koje trebaju primaljsku skrb. Prenosimo njihovu objavu s Facebooka:

Obzirom da se žene u Zagrebu i okolici, sukladno trenutnoj situaciji, otpuštaju kući iz rodilišta vrlo brzo nakon porođaja, Hrvatska komora primalja organizirala je timove primalja koji će pomoći trudnicama i ženama nakon porođaja, a koje trebaju primaljsku skrb.

Javite nam se na mail adresu: [email protected] i napišite problem s kojim se suočavate, vaš kontakt telefon i adresu, te ćemo vas u najkraćem mogućem roku kontaktirati telefonom, savjetovati, a po potrebi (uz sve mjere prestrožnosti) posjetiti u vašem domu.

Ujedno molimo sve primalje iz Zagreba i okolice koje su voljne i u mogućnosti sudjelovati u ovoj akciji da se prijave na istu mail adresu kako bi pravovremeno pružili adekvatnu primaljsku skrb svim ženama kojima je pomoć potrebna.

Budimo solidarni i pomognimo jedni drugima!

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori