Zašto je pametno početi učiti strani jezik od malih nogu?

Zašto je pametno početi učiti
strani jezik od malih nogu?

Helen Doron

Nikad nije prerano niti prekasno kako bi počeli učiti novi jezik. Stručnjaci tvrde da je izlaganje novim jezicima od najmanjih nogu odlična podloga za kasnije poznavanje jezika jer dječji su mozgovi poput malih spužvica koje sve upijaju. Tako već i prije vrtića, uz opuštenu igru i zabavu mališan može imati dodatni jezik čije će mu znanje itekako dobro koristiti u životu.

Helen Doron škola engleskog jezika

Posebnom Helen Doron metodom koju imate priliku isprobati i u Hrvatskoj, vaš mališan može engleski jezik učiti paralelno s materinskim. Metoda Helen Doron temelji se na što ranijem izlaganju djece engleskom, stvarajući odgojno okruženje slično prirodnom procesu usvajanja materinskog jezika. No ne radi se samo o izlaganju djece engleskom jeziku – metodom se potiče cjelokupni dječji razvoj, a u nastavu je uključen tzv. baby sign.

Od trećeg mjeseca života pa do tinejdžerske dobi, Helen Doron škole nude programe za sve uzraste uz koje djeca bez problema mogu savladati engleski jezik.

Helen Doron

Baby’s Best Start

U Helen Doron školama možete pohađati posebno osmišljen Baby’s Best Start tečaj, namijenjen bebama od 3 do 24 mjeseca starosti te njihovim roditeljima, bakama i djedovima. Kroz zabavne aktivnosti važne za razvoj djece te namijenjene emotivnom, kognitivnom, osjetilnom i fizičkom razvoju, bebe uče i doživljavaju preko 550 riječi engleskog jezika.

Uz učenje engleskog, Baby’s Best Start također uči roditelje novim načinima interakcije s njihovom djecom na način da obogaćuje komunikaciju između roditelja i djeteta te potiče povezivanje kroz pjesme, igre i fizičke aktivnosti. Još jedan bitan element Baby’s Best Start tečaja je svakako znakovni jezik za bebe koji je sastavni dio tečaja te roditeljima daje osnove za korištenje znakovnog jezika u svakodnevnom životu kako bi čim prije ostvarili dvosmjernu komunikaciju sa svojom bebom – na hrvatskom i engleskom jeziku.

Pogledajte 14-mjesečnu Gabi kako koristi engleski jezik i znakovni jezik za bebe.

Fun with Flupe

Fun with Flupe tečaj (za djecu od 3 do 6 godina) donosi vokabular od oko 700 novih riječi, 25 pjesama te 12 epizoda zabavnog i poučnog crtića, a budući da je Helen Doron Early English međunarodni sustav edukacije, posebna pažnja je posvećena kulturološkim specifičnostima pojedinih zemalja kako bi se djeca što lakše mogla poistovjetiti s vrckavim likovima iz priča.

Paul, Granny Fix, Flupe i klokan Kangi samo su neki od šaljivih likova čije dogodovštine djeca prate kroz 10 godina kontinuiranih tečajeva. Pogledajte prvu epizodu zabavnog i poučnog Fun with Flupe crtića:

Učenje jezika online

Kangi Klub je posebno kreirana web stranica s edukativnim sadržajem na koju su svi dobrodošli. Radi se o online sadržaju s interaktivnim obrazovnim igrama grupe Helen Doron Early English.

Ovo je sjajna prilika da djeca uče engleski jezik online, putem stranice Kangi kluba. Uživajte u zabavnim i interaktivnim igrama koje je razvila Helen Doron na kangi-club.com.

Helen Doron

Helen Doron Teen English

Teen English program kreiran je posebno za tinejdžere, kako bi na uzbudljiv i zabavan način učili engleski. Polaznici tečaja prate grupicu tinejdžera u njihovim putovanjima, glazbi koju skladaju, uče ih ekologiji, upoznaju s neobičnim životinjama i još mnogo toga. Roditeljima će biti interesantna činjenica da se na tečaju koristi tehnika mentalnih mapa (Tony Buzan) koja je višestruko korisna u samom procesu učenja, a tečaj općenito obuhvaća čitanje i slušanje sa razumijevanjem, gramatiku, pjesme, pisanje eseja, fonetiku i vježbe sricanja (spelling), šale te brzalice (tongue twisters).

Ukoliko dvojite je li Helen Doron metoda prikladna za vaše dijete ili se bojite da je vaše dijete još uvijek premalo, nemojte! Prijavite za besplatan ogledni sat na jednoj od 30 lokacija u cijeloj Hrvatskoj. Prijaviti se možete putem web stranice helendoron.hr.

Foto: Helen Doron

Učitati još
Zatvori