Zašto sve više mama bira bambus pelene za svoje bebe?

Zašto sve više mama bira bambus
pelene za svoje bebe?

Jednokratne pelene bez svake dvojbe olakšavaju život mamama. To će potvrditi svaka majka koja je brinula o svojoj bebi prije devedesetih godina prošlog stoljeća kada su jednokratne pelene u potpunosti zamijenile one platnene. S dolaskom pelena koje se nisu morale prati nakon svake bebine nužde pokrenuta je prava revolucija na tržištu. Mame visu nisu morale brinuti kako će oprati i osušiti pelene već su ih jednostavno nakon upotrebe zamotale i bacile. No, sve je više zagovaratelja prirodnih materijala i platnenih pelena, a u posljednje vrijeme sve su popularnije bambus pelene.

Bambus pelene su idealne za bebe s osjetljivom kožom

Riječ je o pelenama za koje njihovi pobornici naglašavaju da su značajno zdravije za bebinu kožu. A uz to što je bambus dobar za bebe s osjetljivom kožom, on je posebno zanimljiv i popularan jer je mekši od drugih upijajućih materijala. Sve više mama odlučuje se za bambus pelene jer ovaj materijal omogućava maksimalnu cirkulaciju zraka, zadržava temperaturu unutar dječje pelene pa to smanjuje i rizik od bakterija. S obzirom na to, smanjuje se pojava pelenskog osipa, a i neugodni mirisi su manje intenzivni.

Bambus pelene su ugodnije za nošenje

Također, bambus pelene su ugodnije za nošenje, elastične su pa se prilagođavaju obliku bebinog tijela i odlične su za nošenje tijekom noći. Još jedan argument u prilog ovim pelenama je kvaliteta materijala. Kvalitetne bambus pelene uz svakodnevno korištenje i pranje mogu izdržati i nekoliko godina. Uz to, lako se peru u perilici za rublje na 60 stupnjeva i brzo suše.

A post shared by Lindsy Tipa (@lindsytipa) on

Bambus pelene su izolator topline

Ove pelene su odličan izolator topline. Ljeti su hladnije, a zimi toplije. Zahvaljujući prozračnosti, temperatura unutar pelena neće biti previsoka i time neće negativno utjecati na bebinu kožu i zdravlje. Urinarne infekcije su češće kod dječaka pa se stoga bambus pelene posebno preporučuju za njih. Osim toga, bambusovo vlakno ne sadrži nikakve kemikalije pa su 100% prirodna opcija.

Ove pelene osim što čuvaju zdravlje beba, čuvaju i okoliš.

Mame koje su ekološki osviještene i koje žele samo prirodne proizvode za svoje bebe potpuno su oduševljene ovim proizvodom. Budući da dolaze u različitim bojama i dezenima, simpatičan su dodatak dječjem outfitu. Stoga ne čudi sve veća popularnost bambus pelena jer uistinu su preslatke.

Objavu dijeli @gonaka_ap

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori