Najzabavnije i najzanimljivije ljetno putovanje za vaše klince

Najzabavnije i najzanimljivije ljetno
putovanje za vaše klince

Posljednjih godina ljetni jezični kampovi za djecu bilježe sve veću popularnost, kako kod djece, tako i kod roditelja. Puno je razloga za to, a jedan od najznačajnijih među njima je činjenica da ljetni jezični kampovi predstavljaju korisno ispunjeno vrijeme tijekom praznika. To je prilika da se vaše dijete istovremeno i odmori, zabavi ali i nauči.

Iako u ljetnom kampu postoji gust raspored i sve su aktivnosti isplanirane kroz cijeli dan, djeci takvo učenje ne predstavlja napor kao u institucionalnom okruženju osnovne ili srednje škole, jer kroz drugačije okruženje i aktivnosti gradivo i vještine uče se i stječu spontano.

Jezični kampovi – edukativni i zabavni

S obzirom na ponudu raznih ljetnih kampova, odabir odgovarajućeg ljetnog kampa za vaše dijete trebao bi biti u skladu s djetetovim željama i interesima. Na taj ćete način unaprijediti i razviti njegove vještine, te ćete mu omogućiti da uz zabavu dodatno razvije svoj talent. Primjerice, IntegralEdu, savjetodavna agencija za obrazovanje u inozemstvu, nudi niz različitih ljetnih tečajeva stranih jezika u inozemstvu, a koji su prilagođeni različitim afinitetima – od izviđačkog, kreativnog, znanstvenog, do sportskog  i jezičnog kampa.

Bez obzira izabere li vaše dijete ljetni kamp tijekom kojeg će učiti samo strani jezik ili i glumiti, slikati, fotografirati, programirati, secirati i učiti o medicini, ljetni jezični kamp u sebi sadrži i obrazovnu komponentu. Kamp je u isto vrijeme i interaktivan i zabavan tako da se znanje vrlo brzo usvaja, a sinapse se stvaraju spontano. A što je bolje od toga da djeca spoznaju nove stvari, igraju se na novi način, upoznaju nove ljude i vide nova mjesta?

Stvaramo mlade lidere – debata kao ključna životna vještina

Svi želimo da naša djeca budu obrazovana i da postanu odrasli ljudi širokih vidika i sposobni snalaziti se u svijetu koji ih okružuje, a svaki strani jezik koji uče predstavlja priliku i mogućnost za bolje razumijevanje tog svijeta. Međutim, svladavanje više od jednog stranog jezika nije bitno samo za komunikaciju s ljudima iz drugih zemalja – stečeno znanje za dijete znači puno više.

Global Young Leaders primjer je jednog vrhunskog debatnog i komunikacijskog tečaja za učenike u dobi od 12 do 17 godina, a koji se održava tijekom ljeta na Dulwich Collegeu, udaljenom 20-tak minuta vožnje od Londona. Tjedni program Global Young Leaders tečaja uključuje 20 nastavnih sati koji podrazumijevaju razvijanje sposobnosti u raspravama i vještine kritičkog razmišljanja. Ovo je idealan jezični tečaj ako vaše dijete voli komentirati politiku, ekonomiju i pravo ili ako ga/ju zanimaju globalna društvena pitanja.

Vježba se pripremanje govora, obrada tekstova i intervjui. Polaznici uče kako prezentirati argumente i koristiti tehnike uvjeravanja, predstaviti svoje ideje publici, odabrati odgovarajući stil izražavanja, te koristiti retoričke tehnike.

Konkurentsko debatiranje danas je široko prepoznato unutar akademske zajednice kao snažan alat za samostalno razvijanje učenika. Pomaganje djetetu da njeguje autentičan i artikuliran glas omogućuje mu da napreduje i izvan debatne radionice, a mnogi vide značajno poboljšanje u provedbi ispita i svakodnevnog samopouzdanja.

Uz debatiranje, a izvan učionice, studenti imaju priliku sudjelovati i u širokom rasponu sportskih i društvenih aktivnosti koje se održavaju svake večeri. Tečaj uključuje i dva dana u tjednu na kojima studenti uživaju na izletima u Oxford, Cambridge i London. U školi se svaki dan odvijaju i sportske aktivnosti, a učenici mogu birati između košarke, kriketa, nogometa, ragbija, badmintona, plivanja, tenisa i odbojke.

Za vrijeme pohađanja tečaja djeca će iskusiti život u kampusu, upoznati ljude iz cijelog svijeta i susresti se s novim kulturama. Nova iskustva, predivne uspomene i mnogo novih poznanstava neprocjenjivo je bogatstvo s kojim se djeca vraćaju nakon ljetnog jezičnog tečaja u inozemstvu.

Želite li saznati više informacija o ljetnim kampovima za djecu svakako potražite savjet u IntegralEdu agenciji ili na www.integraledu.hr.

U nastavku je vodič sa svim pitanjima koje kao roditelj ili polaznik možete imati.  A ako i vi želite da vaše dijete provede nezaboravno ljeto, uključite se u nagradni natječaj i osvojite besplatno ljeto u Velikoj Britaniji. Način sudjelovanja i pravila natječaja nalaze se na službenoj Facebook stranici Integral Edukacijski Programi na adresi “https://www.facebook.com/IntegralEdu.hr/.

Savjeti za roditelje

Foto: Unsplash, IntegralEdu

Učitati još
Zatvori