Vreće za spavanje u koje se maleni mogu ušuškati ove zime

Vreće za spavanje u koje se maleni
mogu ušuškati ove zime

Lab – La Petite Collection

Kad temperature krenu padati, roditelji se obično počinju pitati kako adekvatno utopliti bebu. Što je dijete mlađe, pitanja je više, jer novorođenče ne može jasno artikulirati je li mu hladno ili vruće. Kada se u to upletu savjeti pedijatara da dijete ne treba previše utopljavati (maksimalno sloj više nego što i sami nosite) i savjeti baka da je bebi sigurno zima i da bi trebalo dodati barem još jedan sloj odjeće, zbunjenost samo raste.

Što se tiče noćnog rasporeda, stvar je donekle riješena uz pomoć vreća za spavanje koje imaju višestruke prednosti. Na tržištu postoje zatvorene vreće za najmlađe i vreće s nogavicama za male hodače. Ako vaša beba nemirno spava ili se ima sklonost zapetljati u prekrivač pa se uzrujano probuditi usred noći, onda je vreća idealno rješenje jer ćete biti sigurni da je dijete pokriveno i utopljeno. Osim toga, ako ih se od prvih mjeseci navikava na vreću, bebe će početi vreću asocirati sa spavanjem i rutinom odlaska u krevetić što će ponekad možda olakšati uspavljivanje.

Numero 74

Jedino na što treba obratiti pozornost je temperatura u sobi. Važno je da dijete ne bude pregrijano, što ćete moći odrediti prema potiljku. Ako je vruć i vlažan, znači da je u sobi pretoplo, kupili ste pretoplu vreću ili imate previše slojeva ispod vreće. Sasvim je normalno da bebine ruke budu hladnije i tu se ne morate bojati da se smrzava.

Kupnja vreće najbolje se određuje po godišnjim dobima i temperaturi u sobi. Zato postoji TOG vodič (Thermal Overal Guide) koji u ovom slučaju označava debljinu vreće za spavanje i uglavnom ćete na etiketi vidjeti upravo njega. Što je veći broj, to znači da je vreća deblja, kao što možete vidjeti na ilustraciji u nastavku te dodatno – što obući ispod vreće ovisno o temperaturi.

TOG vodič

Ako se odlučite za spavanje u vreći, vrlo vjerojatno ćete morati imati dvije različite za naše klimatske prilike, a razmišljajte i da je uvijek dobro imati rezervnu ako kroz noć procuri pelena pa morate presvući apsolutno sve, uključujući vreću i plahtu. No nemojte kupovati previše “unaprijed” pa uzeti prevelike vreće očekujući da beba u nju brzo “uraste”. Beba se u preveliku vreću može uvući, prevući je slučajno preko glave te si otežati disanje ili se zapetljati. Gledajte da je otvor za glavu odgovarajući da se ne može prevući preko glave kada je vreća zakopčana kako treba.

Sarah Cat

U nastavku smo izdvojili neke od naših favorita.

Vreće za spavanje za bebe

vreće za spavanje za bebe Gabrielle Paris
Gabrielle Paris
vreće za spavanje za bebe Gabrielle Paris
Gabrielle Paris
vreće za spavanje za bebe Gabrielle Paris
Gabrielle Paris
vreće za spavanje za bebe Garbo & Friends
Garbo & Friends
vreće za spavanje za bebe H&M
H&M
vreće za spavanje za bebe H&M
H&M
vreće za spavanje za bebe H&M
H&M
vreće za spavanje za bebe H&M
H&M
vreće za spavanje za bebe Lab La Petite Collection
Lab La Petite Collection
vreće za spavanje za bebe Le Petit Lucas du Tertre
Le Petit Lucas du Tertre
vreće za spavanje za bebe Louise Misha
Louise Misha
Rose in April
vreće za spavanje za bebe baobaby
Baobaby
vreće za spavanje za bebe baobaby
Baobaby
vreće za spavanje za bebe baobaby
Baobaby
vreće za spavanje za bebe lunilou
Lunilou
vreće za spavanje za bebe lunilou
Lunilou
vreće za spavanje za bebe dada i rocco
Dada & Rocco
Dada & Rocco
vreće za spavanje za bebe Cam Cam
Cam Cam Copenhagen
vreće za spavanje za bebe Nobodinoz
Nobodinoz
vreće za spavanje za bebe Numero 74
Numero 74

Foto: Numero 74, Cam Cam Copenhagen, Lunilou, Dada & Rocco, Baobaby, Nobodinoz, Rose in April, Gabrielle Paris, H&M, Louise Misha, Le Petit Lucas du Tertre, Lab La Petite Collection, Garbo & Friends

Učitati još
Zatvori