Utemeljiteljica poznate škole Helen Doron u Zagrebu

Utemeljiteljica poznate škole
Helen Doron u Zagrebu

Helen Doron

Helen Doron

Helen Doron u Hrvatskoj

Helen Doron, utemeljiteljica poznate metode i škole podučavanja engleskog jezika, prošli je vikend o svojoj metodi govorila učiteljima i roditeljima u Zagrebu.

Helen Doron jedna je od vodećih svjetskih pedagoga, od 1985. godine razvija posebnu metodu učenja kojom djeca u dobi od 3 mjeseca do 19 godina uče engleski na način kako uče materinji jezik.

Helen Doron Edukacijska Grupa danas je prisutna u 35 zemalja svijeta na preko 1000 lokacija, a u Hrvatskoj smo prisutni od 2009.godine i to na 30 lokacija širom zemlje.

helen-doron-4

Helen Doron je na ideju o vlastitoj metodi podučavanja došla kad je njezina kćer pohađala satove violine. “Učitelj je inzistirao na tome da se sve radi po sluhu. Kako je jezik sličan glazbi, palo mi je na pamet i da se za učenje stranog jezika treba osloniti prije svega na slušanje, a ne na klasične metode podučavanja.”, rekla je Helen Doron kroz čije je škole do sada engleski učilo više od milijuni i pol djece.

Helen nastavlja “Djeca koja su počela učiti u najranijoj dobi, bit će bolja u više stvari. Bez obzira na to radi li se o povijesti, umjetnosti, znanosti, matematici, njihov mozak imat će više kapaciteta za učenje.

helen-doron-3

Okrugli stol na temu ranog učenja jezika

Osnivačica škole proteklog je vikenda gostovala na međunarodnom okruglom stolu u Zagrebu na kojem se govorilo upravo o ranom učenju jezika.

Lucija Kraljević svoju je kćerkicu Laru u ovu školu upisala s navršenih godinu dana. “Mislim da djetetu dodatni jezik uz materinji nije nikakvo opterećenje. Dječji mozgovi su spužve i što ranije krenu, to će dijete lakše apsorbirati i prihvatiti strane jezike. Lara je danas prvašica, a mama Lucija svjedoči odličnim rezultatima Helen Doron metode.

helen-doron-12

Ono što muči roditelje kod ranog učenja jest činjenica da djeca nisu savladala hrvatski jezik, no doc.dr. Ivana Cindrić s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu spomenula je bilingvalnu djecu kao dokaz da usvajanje stranog jezika ne utječe na kasnije usvajanje materinjeg jezika, s time se složila i Jasminka Čengić s Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Helen Doron učiteljica i franšizerka Ana Nekić Ćurković svjedočila je o svom pozitivnom iskustvu s Helen Doron metodom ne samo profesionalno, već i privatno kao majka dvogodišnje Korine.

Zajednički zaključak mogao bi se opisati jednim motom: Što ranije, to bolje!

helen-doron-1

Učitati još
Zatvori