Super zabava za klince na zagrebačkoj Springerici

Urbani piknik Springerica mjesto je na kojem slavimo proljeće, umjetnost, druženje s ekipom i valjanje u travi. Osim dobre zabave, hrane, pića i super koncerata, Springerica je pripremila i odličan sadržaj za djecu – kreativne radionice!

Klinci na Springerici

Povedite svoje klince do Ljetnog vrta Vintage Industrial Bara i dok klinci uče, svladavaju nove i izazovne vještine te razvijaju svoju kreativnost, vi se opustite i chillajte uz dobru glazbu!

U subotu, 25. svibnja, na Springericu dolazi Mirna Gott koja je pripremila interaktivnu radionicu Čitaj, piši, crtaj! za djecu uzrasta od 6 – 10 godina.

Radionica počinje u 11.30 sati, traje 90 minuta i koncipirana je u tri dijela.
U prvom će se dijelu klinci upoznati i razgovarati o najdražim knjigama, u drugom će se pričati o tome što je to pjesma, tema, atmosfera i koju ulogu u poeziji ima glas, a u trećem i napisati ili nacrtati vlastitu pjesmu!

Na kraju će se sve to lijepo i izložiti kako bi svi mogli vidjeti dječje radove.

Mirna Gott magistrirala je operno pjevanje na Glazbenom Univerzitetu u Beču, nakon čega je radila kao solistica u njemačkim kazalištima. Pred kraj studija drži radionice mjuzikla (od glazbe do kostima i scenografije) u ljetnom kampu za djecu, u Savudriji i Supetru na Braču.

Od povratka u Zagreb, bavi se organizacijom glazbenih događanja i festivala u Hrvatskom društvu skladatelja.

Osim glazbom, slobodno vrijeme ispunjava pisanjem kratkih priča i poezije, koje redovito objavljuje na portalima za književnost i društvenim mrežama. S djecom (6 i 2,5 godine) rado čita, crta, šiva i pleše.

PRIJAVE: info.springerica@gmail.com I u naslovu naznačiti “Čitaj, piši, crtaj!” I maksimalan broj polaznika: 10

U srijedu, 29. svibnja u 17.00 sati, dolazi Matilda Ivaniš koja će klince naučiti kako napraviti svoj vlastiti, prirodni parfem! Radionica je namijenjena djeci od 5 – 10 godina, ali i sva starija djeca su dobrodošla!

Na radionici će se saznati par zanimljivosti o nastanku parfema, kao i zašto je bolje da ih sami izradimo.

Potom će se objasniti note parfema i kako odabrati sastojke… pa će svi i odabrati po jedan miris za sve tri osnovne note koje će činiti jedinstveni parfem. Zatim, pažljivo i precizno kao mali kemičari, koristeći menzure, laboratorijske čašice i lijevke, pomiješat će se svi sastojke i klinci će kreirat svoj jedinstveni miris koji će ponijeti sa sobom.

Matilda Ivaniš Knez je aromaterapeutkinja, diplomirana inženjerka prehrambene tehnologije te Geštalt savjetnica zaposlena u poduzeću Biovega d.o.o.

Velika ljubiteljica je prirode, ljekovitog bilja, eteričnih ulja i svoje tročlane obitelji. Mama petogodišnje Ide s kojom uživa istraživati sve blagodati koje nam Majka priroda daje! Upravo s njom i njenim prijateljicama počela je izrađivati mirisne vodice tj. dječje parfeme kao kreativnu i zdravu varijantu naspram proizvoda koji su u ponudi na tržištu.

PRIJAVE: info.springerica@gmail.com I u naslovu naznačiti “Prirodni parfem” I maksimalan broj polaznika: 10

0