Specijalizirana poliklinika za djecu koju će vaš mališan zavoljeti

Specijalizirana poliklinika za djecu koju
će vaš mališan zavoljeti

Odlazak liječniku vašem mališanu više ne mora predstavljati traumu! Naime, u Zagrebu je otvorena privatna Poliklinika za djecu u dr. Ivana Vučemilović u zagrebačkom naselju Maksimir koja nas je oduševila na prvu svojim dizajnom!

Interijer ordinacije krojen je za svakog mališana!

Razigrane murale u ordinacijama potpisuje talentirana osječka umjetnica sa zagrebačkom adresom – Tamara Grbeša Fuglinski koja stoji iza benda Art Desing by Tamara. Tako svaka priča svoju priču, a glavna tema su bebe životinje. Dječje stolice i stol rad su još jednog domaćeg kreativca iz okolice Vukovara Vu-Creator, tako da će maleni pacijenti imaju svoj kutak gdje mogu crtati ili čitati, a zašto ne i pogledati omiljeni crtić dok čekaju pregled s roditeljima.

Ideja je bila stvoriti ugodan i zabavan prostor za male pacijente kako bi im na najbolji mogući način pružali podršku u svakoj fazi razvoja, kao i liječenje bolesti s kojima bi se mogli susretati – posebno onima koje se tiču respiratornih bolesti, alergija i astme.

Dječja poliklinika je pod stučnim vodstvom dr. Ivane Vučemilović Šimunović

No, poliklinika nije samo lijepo uređena. Dr. Ivana Vučemilović Šimunović stručna je pedijatrica s dugogodišnjim iskustvom, te je uži specijalist pedijatrijske pulmologije. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2001. godine. Pripravnički staž obavila u KBC Osijek, a Specijalizirala je pedijatriju u KBC Osijek i KBC Zagreb. Poslijediplomski stručni studij „Klinička pedijatrija“ završila u sklopu specijalizacije pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Specijalistički ispit položila je 2009. godine, a užu specijalizaciju iz pedijatrijske pulmologije završila 2013. godine u Referentnom centru za pedijatrijsku pulmologiju u KBC Rijeka, a tijekom subspecijalističkog usavršavanja boravila u KBC Osijek, KBC Zagreb i Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Sudionica je brojnih nacionalnih i internacionalnih tečajeva i kongresa trajne edukcije iz područja pedijatrijske pulmologije i alergologije te dječje infektologije. Članica je Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog pedijatrijskog društva, Hrvatskog društva za pedijatrijsku pulmologiju te Europskog respiratornog društva.

„Otvorenje Poliklinike bio je veliki korak za mene i moj tim, no željela sam djeci osigurati mjesto gdje se mogu osjećati ugodno i sigurno. Učestalost respiracijskih infekcija jednako je velika kao i u prošlosti, unatoč svim naprecima u laboratorijskoj dijagnostici, liječenju i sprječavanju infektivnih bolesti. Cilj nam je da naša djeca budu – zdrava djeca, zato smo mi tu da im pomognemo“, poručila je dr. Vučemilović.

Poliklinika za djecu dr. Vučemilović tako je specijalizirana za obavljanje specijalističke i subspecijalističke konzilijarne zdravstvene zaštite i liječenje djece od 0 -18 godina. Pruža usluge pregleda, brze dijagnostičke obrade i liječenja iz područja pedijatrije, pedijatrijske pulmologije i alergologije. Poliklinika je smještena u blizini parka Maksimir, na adresi Kraljevićeva 24 – prometno je pristupačna, te u zoni gradskog parkinga.

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama Poliklinike dr. Vučemilović, Facebooku i Instagramu.

Foto: Josip Škof

Učitati još
Zatvori