Pametne interaktivne igračke za djecu koje dolaze iz Hrvatske

Pametne interaktivne igračke za djecu
koje dolaze iz Hrvatske

Smart Lumies Cube – interaktivna kocka za igru

Hrvatska start up tvrtka Smart Lumies je upravo, nakon nekoliko godina razvijanja u suradnji sa stručnjacima, lansirala svoj prvi proizvod Smart Lumies Cube. Radi se o interaktivnoj kocki koja potiče razvoj motoričkih sposobnosti, koordinacije, logičkog razmišljanja i kreativnosti. Kocka, na kojoj se odvija sva interakcija, bežično se spaja na aplikaciju u kojoj se prikazuju upute igranja i rezultati uspjeha. Djeca kroz mobilnu aplikaciju biraju igre koje im se sviđaju, a biraju između više od 1000 levela i igara koje se onda igraju na kocki Cube.

S obzirom na to da kocka Cube u sebi ima više od 20 senzora, jako su interaktivne, ali i intuitivne za korištenje. Svaka kocka može mijenjati boju svojih stanica, svirati zvukove i davati haptičku povratnu informaciju kroz vibracije. Koncept igračke je zamišljen da pruža djeci zabavu, ali i da im pomogne u razvoju vještina i samopouzdanja. 

Smart Lumies u borbi protiv ovisnosti o igricama na mobitelima

“Veliki napredak smo vidjeli kod djece koja uz Smart Lumies Cube provode manje vremena gledajući u mobitel i tapkajući s dva prsta, već su puno aktivniju, koriste motoriku cijele šake, ruku i tijela te imaju puno direktniju interakciju s prijateljima za vrijeme igre.” primijetila je Martina Grgić, suosnivačica i operativna direktorica tvrtke. 

Na Smart Lumies web stranici proizvod se može prednaručiti u 2 različita paketa. Single pack sadrži 1 kocku, dok Duo pack sadrži 2 kocke i mogućnost igranja više igara. Oba paketa imaju uključen bežični punjač koji koristi Anyside tehnologiju brenda što znači da se može puniti sa svih strana. Prednarudžbe služe kako bismo s određenom količinom mogli pokrenuti proizvodnju i tako razveseliti svu djecu svijeta.

“Svako dijete je individualno i drugačiji tip igrača. Primijetili smo je djeci potreban sustav koji omogućuje da pronađu ono što im najviše leži, pa da se u tome se još više poboljšavaju. Smart Lumies je razvio velik broj igara kako bi svatko pronašao nešto što mu leži, a s vremenom aplikacija uči i predlaže nove igre koje su optimalne za igrača. Same igre su raspoređene u 4 kategorije: logičke, kreativne, prostorne, zabavne. Aplikacija nudi širok spektar različitih tipova igara, i testirajući s preko 1000 djece različitih dobnih skupina, primijetili smo da svako dijete pronađe svoj najdraži tip igre kojeg kasnije istražuje više.” kaže Martina. 

Smart Lumies se bori protiv ovisnosti o igricama na mobitelu tako što djeci pruža alternativu kroz kvalitetan sadržaj i samu fizičku interakciju. Cube je idealna konzola za igranje za djecu 6+ godina, a isto tako su idealan poklon za svako dijete, jer se u aplikaciju može spojiti više kocaka i omogućiti da više djece igra istu igru odjednom. 

Foto: Smart Lumies

Učitati još
Zatvori