Edukativan domaći memory koji želimo za svoje klince
Edukativan domaći memory koji želimo za svoje klince

Edukativan domaći memory koji
želimo za svoje klince

Marina i Filip Maksan su bračni par, koji je uz glavnu misao vodilju širenja znanja među djecom o morskim organizmima u Jadranskom moru, osmislio edukativan memory. Cijela priča nastavak je bloga riblja priča čiji cilj je obrazovati Hrvate o važnosti konzumacije ribe i morskih plodova. U međuvremenu su postali roditelji i shvatili da žele svoju poduzetničku ideju proširiti i na dječju populaciju. Tako je, prije nešto manje od dvije godine, izašao memory  Jadranska priča.

Riblja priča naučit će vaše klince sve o morskom svijetu

Jadranska priča broji 36 morskih organizama iz Jadranskog mora koje su oslikali ilustratori Tena Letica i Ivan Dilberović. Uz to, svaki memory prati edukativna knjižica s opisom svih organizama i to u formi rime. Cilj igre je naravno pronaći parove, vježbati pamćenje i koncentraciju te naučiti više o morskim organizmima.

Veliki udio hrvatske djece predškolske dobi tako je, uz Jadransku priču, naučio da su sipa, hobotnica, morski jež, dagnja, morska zvijezda, orada, srdela, raža, lignja, tuna, škamp i oslić stanovnici Jadranskog mora. Zbog toga je nakon Jadranske priče red došao i na novi set kartica koje su predstavili prije nekoliko tjedana. Uz Morsku priču stiglo je vrijeme za stjecanje novih znanja i upoznavanje novih morskih stanovnika. Meduza, morski konjic, brancin, jastog, sabljarka, morski pas, kit orka, jakobova kapica i ostalo društvo iz našeg mora nalaze se u novom memoriju, ali i puzzlu.

Moramo priznati da najviše volimo ovakve domaće kreativce koji su dokaz da se uvijek treba usuditi i pokušati. Nadamo se da je ovo samo početak jedne lijepe hrvatske priče koja će se i dalje razvijati. Naši mališani zaslužili su samo najbolje pa smo sigurni da smo vas ovom kratkom pričicom zainteresirali da i vi nabavite jedan memory i naučite klince sve o morskom svijetu.

Učitati još
Zatvori