Najbolji radni stol za vašeg školarca

Školska godina je počela, što znači povratak u dobro poznate klupe ili tek upoznavanje s njima po prvi puta. Prvašići uzbuđeno i uplašeno tek istražuju što ih sve čeka, polako kreću usvajati navike koje uključuju pisanja zadaća te sve u svemu puno više sjedenja nego su do sada navikli. Već će i to biti dovoljno veliki napor – usvojiti mirno i pravilno sjedenje, a kamoli tek kad se u priču uključi čitanje lektira i pisanje svih radnih zadataka nad kojima će provesti jesenske večeri.

Ako u obitelji imate tek prvašića, onda ste vjerojatno cijelu sobu ili jedan njen kutak morali prilagoditi školarcu. Što uz sve udžbenike i popratnu opremu znači i neke nove komade namještaja – radni stol, stolac, ladice, ormariće…

Radni stol koji raste s prvašićem

Jedan od ključnih komada namještaja u sobi svakog školarca svakako je i radni stol na kojem će pisati prve zadaće, učiti se radnim navikama, baviti se sa svojim hobijima – radni stol često je centar radnih dnevnih aktivnosti. I zato mora biti prilagođen mališanu, idealno ergonomskih kvaliteta, a bilo bi savršeno da raste s djetetom i da obuhvati sve školske godine kako bi ulaganje bilo promišljeno i isplativo. Jer ako kupite običan stol prilagođen prvašiću, dijete će ga brzo prerasti. Odlučite li se pak za veću varijantu, na njemu će se maleni kriviti i sjediti posve nepravilno što šteti razvoju kralježnice. Zato je najbolje rješenje kupiti stol koji raste s djetetom i prilagođava mu se u potpunosti.

Radni stolovi o kojima ćete čuti samo najbolje, pronjuškate li malo kroz ocjene zadovoljnih roditelja i korisnika, stolovi su njemačkog brenda Moll. U svojoj ponudi imaju nekoliko modela, od kojih su neki pogodni i za odrasle, i par dječjih varijanti. Među najpopularnijima su dječji Champion te T7 modeli koji su na listi želja samih roditelja. Svima im je zajednička karakteristika ergonomske podesivosti – uz dobar stolac ovo je najvažnija stavka koja će osigurati dobro držanje i dugoročno zdravlje korisnika.

Podesiva površina stola smanjuje naprezanje očiju i prirodnija je za cijelo tijelo jer nema naginjanja nad bilježnicu što iskrivljava kralježnicu. Vrlo zabavan potezač u stilu igračke jo-jo namješta visinu stola prema potrebama i zahtjevima djeteta, a siguran je tako da dijete samo može prilagoditi stol samom sebi. Stol Champion, koji je svojom elegancijom osvojio Red Dot nagradu za dizajn, osigurava jednaku ergonomsku podesivost od predškolske dobi pa sve do srednje škole i fakulteta.

Moll Champion stol

Champion radni stol dostupan je u 3 izvedbe gornje radne ploče: podizanje lijeve strane površine, podizanje desne strane površine i podizanje prednje površine prilagođava se svim mogućim zadacima i kutevima u kojima bi djetetu moglo zatrebati. Sva 3 stila imaju istu dimenziju od 120×72 cm. Podesiv kut površine stola podiže se do 20 stupnjeva za što stručnjaci kažu da je idealno. Gumb za podizanje onemogućuje da se vaš dijete ‘uštipne’ te omogućava jednostavno postavljanje površine u idealni kut za čitanje, pisanje, crtanje ili bilo koju drugu aktivnost.

Magnetska ploča protiv klizanja onemogućuje padanje stvari sa stola. Baza stola ima nevidljive kotačiće koji omogućavaju jednostavno premještanje stola, prostrani prostor u stražnjem dijelu stola uredno sprema kablove dok velika ladica na prednjoj strani može čuvati ama baš sve što djetetu treba. Površina stola proizvedena da traje bez obzira na upotrebu, jednostavna za čišćenje, proizvedena od posebno izdržljivog materijala.

Stol dolazi s trakama u boji za noge stola i za jo-jo potezač kojim se podešava visina stola, a odgovaraju bojama Maximo stolice koja se može kupiti kao set. Vaše dijete može jednostavno promijeniti boju kada god to želi. Dostupno je osam nijansi: plava, crvena, narančasta, zelena, roza, crna, bijela i srebrna.

Moll Champion stol, ali i druge popularne modele kao što su Winner ili T7, možete pronaći u trgovini Male stvari, online ili na adresi Vjenceslava Richtera 4 u Zagrebu. A kako se stol uklopio u dom naše blogerice Lidije Tomas Matijević i kako se jedan prvašić snašao koristeći Moll stol u svojim prvim školskim danima doznat ćete uskoro.

Foto: Moll

0