Mekano gnijezdo za sretnu bebu

U trenutku kada beba dođe na ovaj svijet, ona traži osjećaj zaštićenosti i uljuljkanosti kakav je osjećala i u majčinom trbuhu. To je stanje koje joj je poznato, s kojim se osjeća sigurno i kada su ti uvjeti zadovoljeni, moći će se lakše umiriti. Baš zato brojni baby proizvodi dolaze na tržište s ciljem rekreiranja spomenutih uvjeta u vanjskom svijetu i postaju vrlo popularni jer se roditelji kunu u njihovu efikasnost. Imamo swaddle marame, slingove i marame za nošenje, klasične i moderne, električne kolijevke, koji se svi trude premostiti prve dane bebinog navikavanja na okolinu. A tu je i gnijezdo…

Sleepyhead gnijezda

Roditelji su zasigurno već čuli za švedski brend Sleepyhead koji je svoju dominaciju dječjim tržištem započeo inovativnim gnijezdima za bebe, takozvanim pods, koja imaju podignute rubove te u kojima beba može provoditi većinu dana i noći. Mekana podloga daje udobnost, a podignuti rubovi osiguravaju da se dijete osjeća sigurno, kao da ga se drži u naručju, pa zato može lakše zaspati.

Uz to dolazi i s privlačnim dizajnom u raznim uzorcima, laganim materijalima za bolju prenosivost, vrhunskom perivom navlakom i punjenjem za maksimalnu praktičnost. Brend je pokrenula Lisa Furuland Kotsianis nakon rođenja svog prvog sina kada je zaključila da na tržištu nešto nedostaje, a da ona može ispuniti tu prazninu svojim proizvodom.

Sleepyhead gnijezda odličan izbor mnogih roditelja kada je riječ o zajedničkom spavanju, igri, putovanjima s djetetom, maženju, smanjivanju rizika da će se beba sama otkotrljati i slično. Dobar su izbor za polako uvođenje samostalnog spavanja u krevetiću, na prijelazu iz dječjeg u onaj bez ogradice jer smanjuju mogućnost pada s kreveta, a brojni su roditelji pronašli i neke vlastite prednosti ovih gnijezda koje savršeno funkcioniraju s njihovom bebom.

Zavirite u ponudu brenda na linku – dostavljaju u Hrvatsku, no mogu se pronaći i u hrvatskim specijaliziranim trgovinama dječjom opremom.

Foto: Instagram

0