Wrap marame koje vole mame, tate i bebe

Wrap marame koje vole mame, tate i bebe

Kako svijet postaje sve tehnološki napredniji, tako se svako polje života razvija i danas, kada pogledamo što sve imamo na raspolaganju, možemo zaista vidjeti veliki pomak u odnosu na ono što je bilo dostupno našim roditeljima. Osim toga, internet i brojne društvene mreže otkrivaju nove vidike, nove proizvode i starinske prakse koje se ponovno vraćaju u modu i koje možemo primijeniti u svakodnevnom životu. To je posebno vidljivo u području dječje opreme koje se razvilo u takvu industriju da su novopečeni roditelji na sto muka što im zapravo treba, a što će odbaciti u roku par tjedana.

Marama za nošenje bebe

Kolijevke, krevetići, kolica, sjedalice, hranilice, nosiljke su oni najočitiji komadi među kojima je toliko izbora da se uopće teško koncentrirati, a kad zagrebete ispod površine otkriva se nebrojeno mnogo “pomagala” bez kojih navodno nećete moći živjeti. No među njima se kriju i zaista korisne stvari koje se već na prvu čine odličnima. Jedna od njih je baby wrap marama, odnosno marama za nošenje bebe, koja je uz sling postala jedan od najpopularnijih izbora kada je riječ o nosiljkama za sasvim malene bebe (iako težinom dopuštaju nošenje i većih mališana).

Prednosti baby wrapa

Ono što baby wrap pruža je snažnija povezanost između roditelja i djeteta jer opće su poznate prednosti privijanja novorođenčeta uz svoje tijelo, sigurnost, ali istovremeno i sloboda jer uz baby wrap se mame i tate mogu kretati s manje ometanja, odlaziti u šetnje, obavljati kućanske poslove i slično. Praksa nošenja djeteta zamotanog u marami integrirana je u brojne kulture od samih početaka, dok sve moguće vrste kolica i nosiljki još nisu bile izmišljene. Marama omogućava povoljan, prirodan položaj za bebu u kojem se čak umanjuju problemi s probavom, prema mnogim svjedočanstvima umanjuje neutješno plakanje, daje potrebnu utjehu jer roditelj može direktno komunicirati s bebom, no utjeha za bebu je i pasivna, omogućava ju sama blizina tijela roditelja za vrijeme svih drugih radnji kojima se u danu bavi.

Radi se o čvrstoj, ali mekanoj marami, koja se na specifičan način omata oko majčinog ili očevog tijela te se u kreirani “tobolac” smješta beba. Postoji nekoliko načina pozicioniranja bebe, ovisno o starosti, tako da je poput male žabe smještena na trupu roditelja s jasno vidljivom glavom ili s ispruženim nogama koje su slobodno otkrivene izvan marame. Marama kreira savršeni tobolac, te čvrsto, ali udobno, podržava bebu dok se krećete. Dodatno lagano glađenje ili masiranje leđa samo će produbiti vezu između bebe i roditelja.

Cool brend Solly Baby

Ako zaključite da je marama nešto što želite iskušati, brend Solly Baby ima zaista divne marame različitih vječnih uzoraka kao što su prugice ili točkice, najčešće u zemljanim bojama, a izrađene su od modala, mekane i čvrste tkanine koja se prilagođava tijelu. Brend dostavlja u Hrvatsku – na ovoj stranici možete vidjeti kakav dizajn imaju, a ovdje naučiti nekoliko trikova kako pravilno smjestiti bebu u wrap.

No, unatoč svim prednostima wrap marame ili slinga, moguće je da vaša beba u trenu ili nakon kratkog vremena naprosto odbije nošenje u marami, kao što mnoge bebe nisu obožavatelji swaddle tehnike, iako se mame kunu u nju. Promatrajte osobnost i želje vašeg mališana i pokušajte naći nešto što će odgovarati i vama i njemu.

Učitati još
Zatvori