Back to school kolekcija koja će sigurno krasiti brojne dječje sobe

Back to school kolekcija koja će sigurno
krasiti brojne dječje sobe

Jesen je već klasično doba novih početaka, promjena koje se u životima najmlađih najčešće vežu uz početak nove vrtićke ili školske godine, ali ni mi stariji ne možemo negirati novu energiju koja nas čeka s povratkom na radna mjesta nakon godišnjih odmora. Ova je godina specifična po mnogočemu pa tako i svojevrsnoj nesigurnosti oko ponovnog otvaranja vrtića i škola, no dizajneri su prihvatili “novo normalno” i već standardno lansiraju svoje back to school kolekcije za čije proizvode se nadaju da će pronaći mjesto u sobama, torbama i ormarima školaraca, ali i onih mlađih.

Lorena Canals back to school kolekcija

Jedna od njih je i dizajnerica Lorena Canals čijem istoimenom brendu je teško odoljeti bez obzira na dob – pogotovo ako ste ljubitelj trendi funkcionalnog dizajna. Najpoznatija je po stalno rastućoj kolekciji tepiha koji se bez problema mogu prati u perilici za rublje i koji su čest gost dječjih soba baš zbog ove praktičnosti.

Točkice, zvjezdice, oblaci, abeceda i drugi slatki motivi pronašli su svoje mjesto na ovim ručno rađenim tepisima od 100% pamučnih vlakana, a kroz kolekciju posvećenu školi provlači se i dimenzija učenja. Sastoji se od nekoliko tematskih cjelina koje će malenima pružiti prvi dodir s mapom svijeta, matematikom, brojevima i slovima te će uz lijep dizajn koji krasi njihove sobe moći ponešto i naučiti.

Učenje uz igru

No back to school kolekcija se ne sastoji samo od tepiha već i ukrasnog dekora kao što su jastučići, košare, ukrasi za zidove, dekice i slično, a svima im je zajednički motiv učenje i razvijanje mašte. Pa tako vidimo jastučiće u obliku gumica za brisanje ili košare u obliku olovki, na tepihu se mogu početi učiti osnove zbrajanja ili doznati kako izgledaju kontinenti, a dekica izgleda poput lista istrgnutog iz bilježnice. Učenje kroz igru oduvijek je najbolja kombinacija.

Kolekcija djelomično ima i humanitarnu notu zato što brend godišnje dio profita izdvaja za školovanje indijske djece u sklopu Projekta Sakûla, a back to school tema direktno se veže uz napore dizajnerice i tima da svojim radom pozitivno utječu na jednu zajednicu.

Dovoljan je jedan pogled na stranicu da već nađete savršen izbor za svoj dom, ne samo kada je riječ o dječjim sobama, a uz to brend dostavlja u Hrvatsku.

Foto: Lorena Canals

Učitati još
Zatvori