Back to school kolekcija koja će sigurno krasiti brojne dječje sobe

Jesen je već klasično doba novih početaka, promjena koje se u životima najmlađih najčešće vežu uz početak nove vrtićke ili školske godine, ali ni mi stariji ne možemo negirati novu energiju koja nas čeka s povratkom na radna mjesta nakon godišnjih odmora. Ova je godina specifična po mnogočemu pa tako i svojevrsnoj nesigurnosti oko ponovnog otvaranja vrtića i škola, no dizajneri su prihvatili “novo normalno” i već standardno lansiraju svoje back to school kolekcije za čije proizvode se nadaju da će pronaći mjesto u sobama, torbama i ormarima školaraca, ali i onih mlađih.

Lorena Canals back to school kolekcija

Jedna od njih je i dizajnerica Lorena Canals čijem istoimenom brendu je teško odoljeti bez obzira na dob – pogotovo ako ste ljubitelj trendi funkcionalnog dizajna. Najpoznatija je po stalno rastućoj kolekciji tepiha koji se bez problema mogu prati u perilici za rublje i koji su čest gost dječjih soba baš zbog ove praktičnosti.

Točkice, zvjezdice, oblaci, abeceda i drugi slatki motivi pronašli su svoje mjesto na ovim ručno rađenim tepisima od 100% pamučnih vlakana, a kroz kolekciju posvećenu školi provlači se i dimenzija učenja. Sastoji se od nekoliko tematskih cjelina koje će malenima pružiti prvi dodir s mapom svijeta, matematikom, brojevima i slovima te će uz lijep dizajn koji krasi njihove sobe moći ponešto i naučiti.

Učenje uz igru

No back to school kolekcija se ne sastoji samo od tepiha već i ukrasnog dekora kao što su jastučići, košare, ukrasi za zidove, dekice i slično, a svima im je zajednički motiv učenje i razvijanje mašte. Pa tako vidimo jastučiće u obliku gumica za brisanje ili košare u obliku olovki, na tepihu se mogu početi učiti osnove zbrajanja ili doznati kako izgledaju kontinenti, a dekica izgleda poput lista istrgnutog iz bilježnice. Učenje kroz igru oduvijek je najbolja kombinacija.

Kolekcija djelomično ima i humanitarnu notu zato što brend godišnje dio profita izdvaja za školovanje indijske djece u sklopu Projekta Sakûla, a back to school tema direktno se veže uz napore dizajnerice i tima da svojim radom pozitivno utječu na jednu zajednicu.

Dovoljan je jedan pogled na stranicu da već nađete savršen izbor za svoj dom, ne samo kada je riječ o dječjim sobama, a uz to brend dostavlja u Hrvatsku.

Foto: Lorena Canals

0