Kultni crtić 80-ih i 90-ih kojeg danas gledamo na Netflixu

Kultni crtić 80-ih i 90-ih kojeg
danas gledamo na Netflixu

Il était une fois… la vie

Il était une fois… la vie ili kod nas prevedeno Bilo jednom… ljudsko tijelo animirana je serija koju smo svi gledali tijekom kasdnih 80-ih i tijekom 90-.ih godina 20. stoljeća. Obilježila je mnoga školska jutra i uvelike zainteresirala klince za biologfiu, anatomiju i funkcionirfanja ljudskog tijela.

Upravo ta kultna serija može se pogledati na Netflixu pod nazivom Once upon a time… Life! Odličan je edukativni alat za djecu, a svaka epizoda ispričana je na zanimljiv i duhovit način. No, kako je ona doprijela do tolikog broja klinaca?

Osmišljena kao edukativna emisija namijenjena djeci, Moje tijelo teži na slikoviti i maštoviti način objasniti složene znanstvene i biološke radnje koje se odigravaju unutar ljudskog organizma, otvarajući istovremeno i pitanje odnosa ljudi i životinja te lanca života i zakona prirode.

Govori nam o avanturama mladića Pierrota i njegovih prijatelja koji ulaze u razne stadije svog života i time uče o složenosti njihova tijela i evoluciji.

Znanstvene činjenice i kemijski procesi predstavljeni su kroz animirane likove Maestra i njegovih vjernih suradnika Stanica, koje vode računa o ljudskom organizmu kao kompleksnoj jedinici, precizno organiziranom stroju u kojem vlada red i disciplina. Kao metafora borbe čovjeka za očuvanje vlastitog zdravlja, vojska Stanica, Vitamina i Leukocita pod vodstvom Maestra suprotstavlja se zlim i opasnim Virusima i Bakterijama koje prijete našem organizmu.

Kroz svaku epizodu se djeci otkriva kako se razvija i kako funkcionira ljudsko tijelo, istovremeno ukazujući na sve opasnosti s kojima se organizam suočava, kao i na značaj odgovornosti i svjesnosti prema zdravlju i zdravom načinu života.

https://www.youtube.com/watch?v=fxdUEvuYE4E
Učitati još
Zatvori