Lalas je brend odjeće za djevojčice na čije će komade imuna ostati malo koja mama

Za svoje klince želimo samo najbolje, zbog čega smo ponekad spremne u njihovu garderobu investirati više nego u onu vlastitu. A tu nam posao dodatno olakšavaju novi ljupki brendovi dječje odjeće koji se pojavljuju i svojom ponudom definitivno iskaču iz mase, ali i odudaraju od high street trgovina u kojima danas većina mama nabavlja komade za svoje najmlađe.

Jedan od njih je i Lalas, srpski modni brend odjeće za djevojčice koji su nakon mnogo godina maštanja, reći će nam čak od djetinjstva, pokrenule sestre Tanja Mihajlović i Nevena Perović.

Samo najbolje za naše djevojčice

Njihova želja bila je napraviti nešto što ne postoji na tržištu, nešto moderno, nježno, kvalitetno i šik: “Kada smo dobile kćerke, koje su usput rečeno i manekenke u Lalas kampanji, shvatile smo da je veoma teško pronaći moderne, a pristupačne stvari za djevojčice koje nisu od poliestera, tila, šljokica, s motivima iz crtića… Tako smo počele sa šivanjem haljina. Nakon mnogo razmišljanja o tome hoćemo li se usuditi krenuti u to, ali i mnogo pohvala da su haljine na našim djevojčicama prelijepe, nastao je Lalas kakvog danas vidite – nježan, moderan i kvalitetan brend za, kao što slogan kaže “verz special girls”.

Materijali koji su korišteni u Lalas kolekciji su pamuk, pamučni keper, liocel, dakle prirodni materijali. Boje i modeli su usklađeni sa sezonskim trendovima, no sama estetika Lalasa neće se previše mijenjati, već samo prilagođavati trendovima. Tanja i Nevena već najavljuju kako pripremaju nove modele za proljeće i ljeto, a mi jedva čekamo vidjeti što nam pripremaju.

Lalas Kidswear brend pronađite na Instagramu i Facebooku.

Foto: Dušan Milenković


1