Koo-Koo je novi hrvatski dječji brend

Koo-Koo je novi hrvatski dječji brend

Jasmina Nevžala, 32-godišnja diplomirana modna dizajnerica, pokrenula je brand dječje odjeće Koo-Koo. Ideja kojom se vodi u procesu stvaranja odjeće je poštovanje prema prirodi i djetetu; odjeća je izrađena od visokokvalitetnih prirodnih ili certificiranih organskih materijala, a posebna se pozornost pridaje krojevima prilagođenima dječjem razvoju i njihovoj neumornoj potrebi za igrom.

Koo-Koo je novi brend za dječake i djevojčice

U prvoj Koo-Koo kolekciji naći će se haljinice za djevojčice, hlače i košulje za dječake, kako bi vaši maleni zablistali u svečanim prilikama kojima se zajedno veselite. Pronaći ćete i nešto za svakodnevne prilike; vrtić ili parkić; dječje majice, hlače, tunike i košulje. Svaki odjevni predmet izrađen je ručno, a ugodni i prirodni materijali pažljivo su upotpunjeni djeci zanimljivim detaljima, poput drvenih gumbića, vezica i perli u obliku zvjezdica.

Ideja o dizajnu dječje odjeće Jasminu je “kopkala“ dugo, no tek kad je i sama postala mama odlučila se potpuno posvetiti svom snu. U tome joj je velika potpora i mentorica njezina majka Ivanka, majstorica krojačkog zanata. Osim mame Ivanke, važnu mentorsku ulogu odigrao je i naš poznati modni dizajner Boris Pavlin, s kojim je Jasmina surađivala 12 godina. “To mi je izuzetno važno iskustvo jer sam dobila neprocjenjivo znanje o finim i kvalitetnim materijalima, tehnikama izrade i izrade krojeva. Boris Pavlin je jedan od najvažnijih domaćih dizajnera i jedan od rijetkih koji svoje znanje nesebično dijeli i potiče tuđu kreativnost.“

Iako je tema dizajna dječje odjeće bila središnja tema Jasmininog diplomskog rada na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu, tek kad je postala mama sama je iskusila da su u dječjem svijetu udobnost i funkcionalnost odjeće obavezni.

“Volim kad djeci dopustimo da budu djeca pa čak i u ovom modnom smislu; kad je dizajn odjeće prilagođen dječjem uzrastu, a ne da ih odmalena oblačenjem guramo u svijet odraslih. Njih u toj dobi privlače boje i cijeli dječji svijet je obojan i to je moja vječna inspiracija“, kaže Jasmina.

Prva kolekcija s retro štihom

Tako je i prva kolekcija inspirirana bajkovitim pastelnim nijansama s retro štihom, puna dražesnih detalja poput drvenih gumbića i perlica, za koje se Jasmina nada da će djeci poslužiti u igri. Fotografije su nastale u dražesnom studiju „Iza objektiva”, a njihova autorica je Iva Juroš Carruthers.

“Vjerujem da odjeća treba biti u službi djeteta i onog što djetetu najbolje ide; istraživanje svijeta kroz igru. Odjeća nikako ne smije sputavati dijete, a svrha joj ne smije biti isključivo estetska“, govori Jasmina. “Zanimljivo je kako djeca u ranom djetinjstvu ponekad radije biraju igru s grančicama nego igru sa plastičnom igračkom, jer im je prirodni materijal poticajniji i ugodniji. Primjećujem da je isto s odjećom. Kao i odrasli, djeca se najslobodnije i najugodnije osjećaju u odjeći od prirodnih materijala“, nastavlja. U izradi odjeće u Koo-Koo koriste tkanine koje odobrilo međunarodno udruženje za istraživanje i testiranje na području tekstilne odjeće, Oeko-tex i OCS 100-organic content standard. Njihovi certifikati jamče sigurnost proizvoda; ne dozvoljavaju upotrebu štetnih i alergenih tvari u primjerice pigmentima pri bojanju tkanine.

“Roditelji čija djeca imaju osjetljivu kožu sigurno će prepoznati važnost takvog jamstva“, naglašava Jasmina. Osim materijalima, pri dizajnu veliku pažnju pridaju i krojevima; prilagođavaju ih dječjoj fizionomiji. Ponekad, iako roditelji izaberu odgovarajući broj, vide da određeni krojevi ne odgovaraju djetetu; hlačice znaju biti preuske kod gležnjeva ili štramplice zateže u struku, što kod djece ponekad stvara i nervozu. Koo-koo odjeća prilagođena je djeci, udobna je i ugodna.

A kako izgleda prva Jasminina zaigrana dječja kolekcija, možete pogledati na Koo-koo web shopu. Budući da se izrađuje po narudžbi i ručno, vrijeme dostave je do 30 dana. Koo-koo design također pratite na Facebook stranici ili Instagram profilu

Foto: Iva Juroš Carruthers

Učitati još
Zatvori