Jako cool graffiti radionica za klince

Jako cool graffiti radionica za klince

Graffiti radionica za buduće umjetnike

U siječnju 2019. godine graffiti crtač Krešimir Golubić, poznatiji pod umjetničkim imenom LEON GSK, u suradnji sa Gradionicom pokreće graffiti radionicu za sve buduće ulične umjetnike u dobi od 10-14 godina koji imaju afiniteta prema graffitima i općenito uličnoj umjetnosti.

U prostorima Gradionice, na adresi Petrova 60 u Zagrebu gradionica.hr, od subote, 19. siječnja te u sljedeća 4 vikenda vaše će djevojčice i dječaci naučiti osnove crtanja graffita, saznati sve o povijesti graffiti scene u svijetu i Hrvatskoj te zajednički nacrtati graffit na zidu pred prostorom „Gradionice“. Gradionica u kojoj se održava radionica nije samo Graffiti radionica već prostor u kojem djeluje udruga Gradionica kojoj je cilj promocija znanja iz znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike, te razvoja kritičkoga razmišljanja, kreativnosti, društvene interakcije i tehničke kulture uz pomoć raznih pristupa i tehnologija za edukaciju.

Graffiti radionica:

  1. dan, 19.1.2019.

Uvod u radionicu, upoznavanje s poviješću graffita – od New Yorka preko Europe do Hrvatske. Veza hip hop scene i graffita, knjige o graffitima, časopisi, filmovi…

  1. dan, 26.1.2019.

Upoznavanje s materijalom i opremom + zaštita kod crtanja graffita. Tagovi, stilovi graffita, skice, abeceda, blackbooks.

  1. dan, 2.2.2019.

Crtanje i priprema skica, prvi koraci pri izradi skica, upoznavanje s poznatim blackbook majstorima crtanja skica.

  1. dan, 9.2.2019.

Crtanje i priprema finalne skice + odabir najboljeg rada za crtanje na zidu

  1. dan, 16.2.2019.

Finalno zajedničko crtanje graffita prema odabranoj skici.

Graffiti radionica bit će održana tijekom 5 subota, u terminima od 90 minuta. Cijena radionice iznosi 400,00 kuna, a u cijenu je uključen sav potreban materijal, od flomastera, papira pa do zaštitnih maskica i rukavica. Broj polaznika ograničen je na maksimalno desetero djece. Za sve dodatne informacije slobodno se javite na 091 7327 143 ili posjetite gradionica.hr.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori