Dječji rođendani u obliku sleepovera ili piknika u šatoru: upoznajte Dream Team ekipu

Dječji rođendani u obliku sleepovera ili piknika u šatoru: upoznajte Dream Team ekipu

Sjećate li se svog prvog prespavanca kod najbolje/g prijatelja/ice? Sjećate li se improviziranih skrovišta od maminih starih plahti? Malih noćnih razgovora i velikih tajni u sitne sate? Straaaaašno dobrih priča uz svjetiljke? Jeste li se pravili da spavate kad roditelji uđu u sobu? Sjećate li se beskrajnih igara, smrvljenih grickalica, skakanja po krevetu, gađanja jastucima, šaputanja, šuškanja i smijuljenja iz samo vama poznatih razloga? Pamtite li taj osjećaj? 

Dream Team ekipa može pomoći kako da ga na najljepši mogući naćin prenesete svojoj djeci.

Dream Team smišlja zabave u šatoru

Velike dječje zabave i proslave rođendana u igraonicama zamijenili smo malim privatnim zabavama, u ljetnim mjesecima na otvorenom. Rođendan u kojem je cijela soba uređena za sleepover ili pajama party, te piknik ili čajanka kada to vremenske prilike dopuštaju, sigurno su san mnogim klincima i klincezama. Dream Team koji stoji iza ovakvih priča sastoji se od dvije organizatorice, Nastasje Pejić i Ane Momčilović, odgojiteljice predškolske djece koje su svoj kreativni višak energije implementirale u start up sa željom da najvažniji trenuci djetinjstva budu proživljeni na jedinstven način.

Nastasja Pejić i Ana Momčilović

A kako su odlučile krenuti u organizaciju zabava u šatoru, kako točno izgleda osmišljavanje događaja i što djeca iz svega toga mogu naučiti otkrile su nam u nastavku:

Volimo dekoracije, prirodne materijale, unikatne ručno rađene ukrase, nježne pastelne tonove, naglašene zelenilom i cvijećem, a odgojiteljski poziv i suživot s djecom vječna su inspiracija. Šator je s jedne strane simbol osame i maštanja, a s druge strane avanture, istraživanja i prijateljstva. Želja nam je pružiti djeci nezaboravno iskustvo sleepovera u društvu prijatelja. Prateći svjetske trendove u organizaciji dječjih proslava primjetile smo da kod nas nedostaje nešto ovog tipa. Avantura pod šatorom, tematski dekorirana i bajkovita. Osim sleepovera, šatore koristimo i za organizaciju piknika i proslava. Uz sleepovere i pajama partye, nudimo koordinaciju, organizaciju i dekoraciju personaliziranih proslava kao što su rođendani, krštenja, korporativni eventi i otvorenja, team buildinzi, domjenci, dječji kutići na vjenčanjima, baby shower, gender reveal partyji itd.

Organizacija sleepovera započinje razgovorom s klijentom o temi, broju djece i željenom tent paketu, nakon čega nam je potrebna fotografija prostora kako bismo ga mogle skicirati i organizirati. Na dan proslave donosimo i postavljamo šatore i sav ostali materijal, te iduće jutro dolazimo po njih. Nudimo i mogućnost kreativnog, zabavnog i edukativnog sadržaja za djecu. Animacija je individualizirana te prilagođena dobi i interesima djece. Naravno, u skladu s epidemiološkom situacijom koja nas je zatekla ove godine, pridržavamo se svih propisanih mjera te primjenujemo mjere pojačane higijene.

Prema našem iskustvu djeca oko pete godine počnu izražavati želju za prespavancem s najboljim prijateljima. Možete samo zamisliti sreću na dječjim licima kad ugledaju šatore te uzbuđenje znajući da ih očekuje nezaboravna avantura. 

Proslava u šatoru je više od zabave

Ovakvo iskustvo, osim što je zabavno, ima i višestruke dobrobiti za razvoj djeteta:

  1. Socijalizacija i jačanje komunikacijskih vještina

Suvremen način života u kojem djeca sve više vremena provode pred malim ekranima te komuniciraju putem elektroničkih medija postavlja pred nas nove izazove u osmišljavanju načina kako ih potaknuti na druženje, interakciju s vršnjacima i usvajanje socijalnih vještina u novoj, uzbudljivoj okolini.

  1. Poticanje samostalnosti

Prilika djetetu za spavanje izvan vlastitog doma u društvu prijatelja i njegove obitelji. Djetetu je dano povjerenje i odgovornost u samostalnom obavljanju životno-praktičnih aktivnosti (oblačenje, svlačenje, higijena, uspavljivanje, hranjenje), u odsutsvu roditelja.

  1. Iskustveno učenje

Svako kućanstvo ima vlastitu kulturu življenja. Prilika je to najmlađima da se upoznaju s možebitno drugačijim stilom života, pravilima, očekivanjima, načinom prehrane i dnevnim rutinama te kroz to iskustvo nauče prihvaćati različitosti.

  1. Razvoj samopouzdanja i jačanje pozitivne slike o sebi

Ako mu pravovremeno omogućimo razvoj samostalnosti, dijete razvija samopouzdanje, samopoštovanje, osjećaj ponosa i sigurnosti te stvara pozitivnu sliku o sebi. Dijete će Vam još danima kasnije s ponosom prepričavati doživljaje s prespavanca!

      5. Šećer na kraju

Ovo je win-win situacija za vas i dijete! Dok se Vaš mališan odlično zabavlja, vi imate malo vremena za sebe i punjenje baterija. 

Ako želite svojim klincima priuštiti ovakvu proslavu, Nastasju i Anu pronađite na službenoj Dream Team stranici i na Instagramu.

Foto: Dream Team

Učitati još
Zatvori