Sve o dječjim rođendanima koji će se dugo pamtiti otkrila nam je poznata organizatorica zabava

Sve o dječjim rođendanima koji će se dugo pamtiti otkrila nam je poznata organizatorica zabava

Dječji rođendan – slatka muka svakog roditelja

Vani još nisu proljetne temperature, ali uskoro bi mogle krenuti. S njima i proljetne zabave –  vjenčanja, djevojačke, krštenja, krizme, ali i rođendani! Ima li veselijih rođendana od dječjih? Događaji su to puni veselja, balona, šarenih dodataka, igre i plesa. Određena tema je isto nešto što ih karakterizira, a zahvaljujući raznim temama kreativnost kod ovakvih događaja je beskonačna. Za roditelje koji o svemu tome trebaju razmišljati sve ovo zna biti noćna mora, ali ne i za Ivanku Popović i njen tim koji stoji iza imena @ivyweddingsandevents!

Ivanka je diplomirana event managerica iz Splita koja je pokrenula svoju tvrtku za organizaciju privatnih evenata razne tematike. Za nju je ovaj posao strast i uživa u tome, a to se vidi i na njenim projektima koji zaista privlače pažnju i odaju profesionalizam. Zbog toga smo je i zamolili za jedan kratki razgovor, ususret sezoni dječjih rođendana, u kojem nam je otkrila koji su detalji ključni i neizostavni prilikom organizacije jednog takvog događaja. Inspirirajte se i vi u nastavku, osobito ako klincima uskoro spremate rođendan!

Ivanka Popović
 • Još malo pa nam stiže proljeće i lijepo vrijeme. Znači li to da je u pripremi puno dječjih zabava?

Ljepša vremena definitivno donose i više proslava, iako je kod nas radno cijelu godinu. Ipak, kad zatopli, ljude lijepo vrijeme izvuče van te se više i druže. Tako onda i proslave postaju učestalije.

 • Koliki udio u eventima koje organizirate imaju upravo dječji rođendani?

Možemo reći da 50% našeg posla čine dječji rođendani. S obzirom na to da imamo i rođendaonice koje nude razne zanimacije, a neke čak i dekoraciju, ne odlučuju se svi za dodatno uređenje. To sve naravno ovisi o budžetu.

 • Koliko vremena je potrebno za potpunu organizaciju jednog takvog dječjeg događaja? Javljaju li se roditelji dovoljno rano ili prepuštaju to last-minute trenutku?

Kada je u pitanju organizacija jednog eventa, to kreće od prve poruke ili poziva klijenta. Imamo roditelje koji se znaju javiti par mjeseci unaprijed i takvi su nam i najdraži jer imamo dovoljno vremena za realizaciju. Naravno, uvijek se nađu i oni koji to rade u zadnji tren, ali s tim riskiraju svoj termin kod nas jer u većini slučajeva smo bukirani dosta tjedana unaprijed.

 • Vole li i roditelji sudjelovati u organizaciji ili više vole u potpunosti prepustiti kreativu i posao vama?

Svaki roditelj otprilike zna što bi htio. Neki više, neki manje. Naši stalni klijenti već imaju povjerenja u nas te nam znaju samo reći temu, nakon čega nam daju odriješene ruke.

 • Koje biste top 3 lokacije izdvojili kao najtraženije za ovu prigodu, a na kojima ste dosad organizirali dječje zabave?

Kada su u pitanju dječji rođendani na otvorenom tu bismo preporučili Seosko gospodarstvo Panj te Antoničin Mlin u Žrnovnici ili Kaštel Slanica, dok nam odličan interijer nude i restoran Maestro i Velum. Naše se lokacije baziraju na Splitu i okolici gdje djelujemo, a upita ima iz cijele Hrvatske, međutim za sada nismo otišli tako daleko jer jednostavno ne stignemo.

 • Što je djeci omiljeno imati na svojoj zabavi?

Svaka zabava mora imati balone, bez njih kao da i nema rođendana. I naravno torta. Surađujemo sa slastičarnicama koje iza sebe imaju dugu karijeru i provjerene proizvode. Nama je najbitnije, kada nešto nudimo, da stojimo iza tog odabira.

 • Nabrojite nam 10 najvažnijih stvari bez kojih dječji rođendan ne može proći!

1. Dobra organizacija

2. Baloni

3. Torta

4. Animatori

5. Dječje pjesme

6. Konfeti

7. Slatkiši

8. Tematski rekviziti

9. Prijatelji

10. MI 🙂

 • Svatko želi jedinstven rođendan i nešto što do sada nije viđeno. Koliko vam je izazovno iznova biti kreativni?

Ne volimo se ponavljati. Kada nam klijent dođe s nekom novom idejom koju do tada nismo radili, to je za nas i izazov i motivacija. Naše evente krasi upravo ta različitost.

 • Znamo da djeca imaju bujnu maštu i neiscrpnu kreativu – pomognu li vam i oni s idejama i svojim željama ako se radi o malo starijoj djeci?

Nerijetko na sastanak dođu i djeca te ih uvijek pokušamo uključiti, jer ipak je to njihov dan. Na kraju svega, najvažniji je osmjeh tog djeteta kad vidi gotov proizvod, zar ne?

 • Kako se kreću cijene za ovakvu vrstu eventa?

Cijene variraju od paketa, odnosno od opreme koja se uzima. Imamo pakete od 600kn pa nadalje. Naravno da ne iziskuje jednako vremena rođendan na koji donosimo samo balone i jednu instalaciju, i rođendan gdje moramo izraditi novu opremu, napraviti cijeli vizual, personalizirane dodatke i potrošiti dosta vremena na samu pripremu. Tu su i potrošni materijali, gorivo, satnice, radnici…

 • Imate li favorit među do sada odrađenim projektima?

Svi naši eventi su nam posebni jer uvijek iza njih stoji neka priča koje se rado sjetimo. U svim ovim godinama iza nas razveselili smo toliko djece da mogu slobodno reći da mi je najdraže kad ih pratimo od rođenja sve dok ne postanu pravi mali klinci koji znaju što žele. Moji osobni favoriti su Disneyevi likovi te sve vezano uz cvijeće i bajke. Tu najviše možemo istražiti djetetovu maštu.

Foto: Ivy Wedding And Events

Učitati još
Zatvori