Evo kako možete proslaviti dječji rođendan u izolaciji i napraviti taj dan nezaboravnim

Evo kako možete proslaviti dječji rođendan u izolaciji i napraviti taj dan nezaboravnim

Dječji rođendan može biti nevjerojatno izazovno organizirati i u normalnim okolnostima, a imati dijete čiji će rođendan pasti na jedan od dana tijekom razdoblja samoizolacije samo dodatno komplicira stvar. Planiranje velike zabave koja je ispunjena prijateljima i obitelji vašeg mališana vjerojatno je način na koji inače slavite rođendane. Međutim, nova pravila onemogućuju velika okupljanja, a sigurnost vaše obitelji je najvažnija, zar ne? Ali samo zato što vaša mala jedinica mora provesti rođendansko slavlje kod kuće, to ne znači da se morate odreći zabave. Evo kako uspješno organizirati rođendansku zabavu za djecu tijekom socijalnog distanciranja.

Organizirajte virtualni dječji rođendan

Iako bismo u ovom trenutku vjerojatno sve dali kad bi mogli proslaviti taj rođendan s ljudima koji nam najviše znače, prijatelji i obitelj vaše djece samo su jedan video poziv udaljeni. Spojite se s bakama i djedovima i prijateljima kako biste otpjevali „Sretan rođendan“ i zajedno rezali tortu. Zamolite svoje virtualne goste da ukrase prostor oko sebe, onaj u kojem će biti tijekom video poziva. Ako nemaju party ukrase, pošaljite im nekoliko fotografija na kojima su omiljeni likovi vašeg djeteta. Oni ih mogu isprintati, a na taj će način dijete vidjeti da, unatoč udaljenosti, svi u njegovom krugu i dalje slave njegov poseban dan.

Organizirajte kampiranje s obitelji

Ako se odlučite na kampiranje, možete postaviti šator u dvorištu, naravno ako vam vremenske prilike to dopuštaju. Ako nemate dvorište, nema veze, napravite utvrdu u svojoj dnevnoj sobi kako biste se ugodno smjestili u nju i organizirali movie night uz kokice, slastice, poklone i strašne priče za laku noć.

https://www.instagram.com/p/B-fFBQFDqma/?utm_source=ig_web_copy_link

Organizirajte virtualni tulum u pidžamama

U dogovoru s roditeljima najboljih prijatelja svog djeteta, povežite dijete s nekolicinom njegovih prijatelja za cjelonoćnu virtualnu zabavu u pidžamama. Također, neka svaki roditelj kod kuće pusti djetetu isti film, u isto vrijeme, a tako napravite i vi. Na taj način će se zajedno moći zabavljati, komentirati i smijati, a kasnije i dijeliti dojmove. Možete svakome prethodno na kućnu adresu dostavom poslati neki ukusni zalogajčić. Nakon gledanja filma, svatko u svom domu, a opet zajedno, mogu jesti što god ste odabrali kako bi osjećaj zajedništva bio potpun. A onda ih pustite da se druže, gledaju putem kamera i pričaju sve dok ne utonu u san.

Nemojte zaboraviti na ukrase

Što god odlučili napraviti, ukrasi su uvijek dobrodošli. Oni mogu i danima kasnije uveseljavati vaš dom, pa tako rođendan možete rastegnuti i na tjedan dana. Potrebno je samo malo mašte i kreativnosti, možda koji YouTube video, a onda ćete svašta moći napraviti uz pomoć balona, papira, čak i stare odjeće. Nemojte zaboraviti na konfete. Njima možete slavljenika ili slavljenicu odmah ujutro dočekati na izlasku iz njihove sobe, a možete ih i probuditi konfetima. Sigurno će se osjećati posebno.

Drive-by dječji rođendan

Ako se vaši prijatelji i obitelj osjećaju dovoljno ugodno da to naprave, možete s njima skovati tajni plan. U dogovoreno vrijeme izađite ispred zgrade ili kuće te, držeći se pravila socijalnog distanciranja, pričekajte da zabava počne. Kada svi vaši prijatelji i prijatelji vašeg djeteta te članovi obitelji jedan po jedan, redom počnu prolaziti u automobilima, izvikujući čestitke, trubeći i pjevajući rođendanske pjesme, nesumnjivo će to razvedriti sve vas, pa i sretnog slavljenika ili slavljenicu. Ne zaboravite ljubazno podsjetiti sve da ostanu u svojim automobilima i nastave voziti na sigurnoj udaljenosti. Možete čak i zamoliti nekoliko prijatelja ili članova obitelji da se preruše u, primjerice, dinosaure ili Disney princeze ako to vaše dijete voli. Kako izgleda drive-by party možete vidjeti ovdje.

Organizirajte lov na blago

Djeca uživaju u potrazi za blagom. Sakrijte nekoliko malih rođendanskih poklona i unaprijed pripremite nekoliko tragova koje ćete dati svom djetetu kako bi ga usmjerili prema poklonima, ali ne i otkrili gdje se nalaze. Postoji mnogo kreativnih načina na koje se možete poigrati s ovom idejom, pa tako možete djetetu napraviti i kartu s blagom koja će mu pomoći pronaći poklone. Budite kreativni i učinite to zabavnom igrom za njih.

Napravite poseban rođendanski desert

Bilo da vaše dijete želi klasičnu rođendansku tortu ili više voli kolačiće ili pite, dopustite da vam pomognu u izradi poslastica. Takve aktivnosti će stvoriti nezaboravne uspomene. Također, možete dozvoliti djetetu da bira svoj obrok iz snova. Ako ga pitate: „Kad bi za ručak mogao jesti što god poželiš, što bi to bilo?”, a on kaže: “Sladoled, čokoladni kolač, puding i jagode sa šlagom”, onda bi baš to trebali napraviti. Možda je nezdravo, ali to je samo jedan obrok i jedan dan u godini. Možete vi to.

Organizirajte dostavu čestitki

Članovi obitelji i prijatelji mogu poslati vašem djetetu čestitke, crteže i pisma za rođendan. Imat ćete se kako zabaviti dok ih čitate, a uz to će vašem djetetu zauvijek ostati velik broj uspomena na taj dan.

Foto: Unsplash, Pexels, Instagram

Učitati još
Zatvori