Dječje sobe s Instagrama koje bismo kopirali

Dječje sobe s Instagrama koje
bismo kopirali

U moru tema za koje nam Instagram služi kao inspiracija, nalaze se i zanimljivi interijeri iz kojih crpimo ideje po pitanju uređenja svakog kutka. Ako se bavite preuređenjem doma, onda se svakako isplati zaviriti na ovu društvenu mrežu – otkriti nove brendove, popularne boje, aktualne trendove koje kreativni pojedinci i profesionalci objavljuju na svojim profilima.

Što se tiče novih trendova, upravo je to najbolji način da pronađete ideje kako ih implementirati u svoj prostor. Nakon dovoljno pregleda različitih profila zamijetit ćete što se ponavlja na svakom, a dobit ćete i bolju sliku o onome što se vama sviđa.

Unisex dječje sobe su hit za 2019.

Kada je riječ o dječjim sobama, točnije sobama za novorođenčad i bebe, sve se više profiliraju neke nove struje. Tradicionalna plava za dječake i ružičasta za djevojčice se napušta u korist rodno neutralnih boja te se kreira prostor koji se stilom i duhom uklapa u ostatak doma. Mnoge mame neće u prostor unositi previše “dječjih”, slatkastih detalja, već će spojiti moderne stilove s određenim komadima po kojima će odmah biti jasno da je riječ o dječjoj sobi.

Fokus svake bebine sobe uvijek je krevetić, a njega se okružuje drugim neophodnim komadima namještaja kao što su komoda, polica za prematanje i slično. Ako imate sreću da cijelu sobu možete izdvojiti za mališana, onda zaista možete pustiti maštu na volju te u prostor unijeti fotelju na kojoj ćete odmarati/dojiti, velike mekane tepihe, taburee, police s igračkama i knjigama, a ako imate mjesta samo za jedan kutak onda ćete htjeti najbolje iskoristiti prostor pa na zidove instalirati što više funkcionalnih detalja.

Posebno veliki hit, koji ne pokazuje znakove stajanja, u posljednjih su nekoliko godina postale tapete. Na genijalan način mogu upotpuniti sobu, unijeti u nju živost detalja, bez da je morate dodatno opteretiti dodatnim komadima. Posteri sa zanimljivim likovima ili motivacijskim citatima, uske police na kojima se mogu izložiti šarene naslovnice dječjih knjiga i slično, lijepo će oplemeniti prostor i mališanu biti vizualna zanimacija u tim prvim mjesecima života.

Izdvojili smo naših 8 favorita u neutralnim nijansama – zavirite na njihove profile u potrazi za dodatnom dozom inspiracije.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori