Bestseller koji otkriva kako Danci odgajaju najsretniju djecu

Bestseller koji otkriva kako Danci
odgajaju najsretniju djecu

Jeste li znali da od čak 1973. godine, svake godine uzastopce je Danska proglašena najsretnijom zemljom na svijetu tj. bolje rečeno, zemljom najsretnijih ljudi. Svake, ali svake godine slijedi ju Norveška. Kako je to moguće? Podatak je stvarno fascinantan. Naime, Skandinavci imaju poseban način življenja, a sve je utemeljeno na odgoju.

Danski odgoj djece – bestseller o najboljem roditeljstvu i najsretnijoj djeci

Danska filozofija roditeljstva i način odgoja djece imaju uistinu dojmljive rezultate, a to su otporna, emocionalno sigurna, sretna djeca koja odrastaju u otporne, emocionalno sigurne, sretne odrasle ljude. Tajna u sretnoj naciji jest u tome što taj iznimno učinkovit način roditeljstva primjenjuju na vlastitoj djeci. Baština se prenosi na sljedeće naraštaje čime nastaje društvo koje se više od četrdeset godina uzastopce nalazi na vrhovima ljestvica najsretnijih zemalja svijeta. Upravo o tom odgoju prošli petak su čitaljelji i čitateljice imali priliku slušati na predstavljanju knjige Danski odgoj djece u zagrebačkoj slastičarnici Magnolia.

Taj nevjerojatan put odgoja i postizanja sreće autorice Jessica Joelle Alexander i Iben Dissing Sandahl odlučile su podijeliti u savjetniku Danski odgoj djece te tako ponuditi pomoć majkama i očevima koji se namjeravaju upustiti ili su se već upustili u jedan od najizazovnijih i najljepših poslova na svijetu – roditeljstvo. Za uključivanje te metode u odgoj potrebni su praksa, strpljenje, odlučnost i svjesnost, no rezultat je nesumnjivo vrijedan truda. No ne zaboravite, to je baština koju ostavljate svojoj djeci. Ako vam je cilj odgojiti najsretnije ljude na svijetu, tajna danskog uspjeha skriva se između korica ove knjige. Praktičan i najviše optimističan savjetnik za roditelje donosi navike najsretnijih obitelji na svijetu. Jasnim, konkretnim primjerima i korisnim savjetima predstavlja osnovna načela danskog odgoja. Knjiga je ovo koja pomaže roditeljima da odgoje sretniju i otporniju djecu koja će nastaviti taj začarani krug dobrog i sreće s odgojem vlastite djece. Nakon čitanja sigurno ćete htjeti uključiti barem neke njegove dijelove, savjete i primjere, u vlastiti roditeljski pristup.

A post shared by Ana, Croatia (@snovolovka_) on

Ova knjiga je još više zanimljiva i smislenija ako razmislimo kako Danci pristupaju životu inače. Naime, generalno, nacija je to koja ne vidi situacije u raznim aspektima života kao prepreke (kako bismo ih mi možda vidjeli i nazvali), već kao prilike i mogućnosti za naučiti nešto više. Danci od problema ne bježe ili ih zaobilaze, oni se s njima suočavaju. I tako od najranije dobi svoju djecu uče tomu. I to nije bauk ili problem sam po sebi, već jednostavno njihov način života. Djeci se ne uljepšava stvarnost, već ih se čak potiče na samostalne pogreške kako bi sami shvatili u čemu je kvaka i kako bi sami iznašli rješenje i na kraju izgradili samopoštovanje i samosvjesnost učinjenim. Danci svojoj djeci minimalno pomažu, samo ono što je nužno, već ih prije usmjeravaju u život i odrastanje i to od malih nogu.

Ovaj priručnik je odmah postao svjetski bestseller i kod nas je preveden te dolazi u izdanju EgmontaKnjigu možete kupiti u bilo kojoj boljoj knjižari u izdanju kuće Egmont ili ju osvojiti ako pošaljete svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila DANSKI ODGOJ DJECE do 20. ožujka u 12 sati kada objavljujemo sretnog dobitnika ili dobitnicu. Također, kako biste bili u prilici osvojiti knjigu, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Dreni Svilar!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori