Dani medijske pismenosti donose film, predavanje i panel raspravu o privatnosti na društvenim mrežama

Dani medijske pismenosti donose film, predavanje i panel raspravu o privatnosti na društvenim mrežama

Što donose Dani medijske pismenosti ove srijede i četvrtka?

  1. Projekcija filma „Facebookistan“ i panel rasprava o privatnosti na društvenim mrežama i cyberbullyingu

U sklopu Dana medijske pismenosti, u suradnji s veleposlanstvom Kraljevine Danske u RH i Udrugom za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti – Alternator održat će se projekcija filma „Facebookistan“ o pravu na slobodu govora i pravu na privatnost na društvenoj mreži Facebook u srijedu, 10. travnja, u 12 sati u Kinu Tuškanac.

Nakon projekcije filma, slijedi panel rasprava sa stručnjacima: Mirnom Čagalj Farkas, psihologinjom iz udruge Hrabri telefon i Mariom Bajkušom, sociologom iz Foruma za slobodu odgoja. U raspravi će sudjelovati učenici nekoliko zagrebačkoh srednjih škola i govorit će se o privatnosti na društvenim mrežama, kako se zaštiti te kako prepoznati i kome prijaviti slučajeve cyberbullyinga.

  1. Predavanje Mikke Sala, jednog od suosnivača finske fact-checking organizacije Faktabaari(FactBara) i savjetnika Europske komisije za pitanja lažnih vijesti i sprječavanje online dezinformacija.

U sklopu Dana medijske pismenosti, u suradnji s veleposlanostvom Finske, Mikko Salo,  jedan od suosnivača finske fact-checking organizacije Faktabaari (FactBara) i savjetnik Europske komisije za pitanja lažnih vijesti i sprječavanje online dezinformacija održat će u četvrtak, 11. travnja u 18 sati predavanje u Hrvatskom novinarskom društvu i u 13 i 45 sati predavanje na FPZG-u (dvorana A).

O Danima medijske pismenosti

Kako bolje razumjeti, analizirati i kritički vrednovati medije, prepoznati dezinformacije, zaštititi privatnost te odgovorno koristiti medije i društvene mreže pitanja su na koja odgovaraju 2. Dani medijske pismenosti, koji se od 8. do 12. travnja održavaju diljem Hrvatske u organizaciji Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a.

Ovogodišnje izdanje Dana medijske pismenosti, koje se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja,  uključuje više od 180 događanja u više od 60 hrvatskih gradova i mjesta – predavanja, radionica i filmskih projekcija – organiziranih u suradnji  s velikim brojem knjižnica, vrtića, škola, fakulteta, kina, medija i udruga te kulturnih institucija iz cijele Hrvatske.

Učitati još
Zatvori