Preslatki skandinavski brend koji ima genijalne bočice i dječji pribor za jelo
Preslatki skandinavski brend koji ima genijalne bočice i dječji pribor za jelo

Preslatki skandinavski brend koji ima genijalne
bočice i dječji pribor za jelo

Ako ste roditelj, sigurno vam je poznat problem vječnog pitanja – je li hrana koju ste stavili u bočicu idealne temperature za vašu bebu. Ili možda taj da tanjuri s hranom lete svugdje nakon što ih stavite ispred njih. Dobra je vijest da pravilo kapanja tekućine na zapešće prije nego što je date bebi možete zaboraviti. Kao i leteće tanjure jer smo pronašli jedan danski brend dječje opreme koji ima vrlo praktične i lijepe dječje bočice te dodatke za hranjenje. Zašto nas je brend Everyday Baby oduševio i gdje ga možete nabaviti kod nas saznajte u nastavku.

Dječje bočice koje su otkriće za roditelje

Everyday Baby brend pokrenula su, nećete vjerovati, tri muškarca i to prije nego što su uopće postali roditelji. Vjerovali su da materijali koje koriste utječu na njihovo zdravlje, kratkoročno i dugoročno. Razlika je u tome što kao odrasle osobe imaju priliku na izbor, a djeca ovise o izborima koji se donose umjesto njih.  Problem su vidjeli u plastičnim proizvodima za koje je dokazano da oslobađaju milijune mikroplastike. Upravo te štetne kemikalije u svoj organizam unose djeca koja većinski piju i jedu iz plastične ambalaže. Osobito osjetljiva skupina je dojenčad čiji organi još nisu dovoljno razvijeni pa im takve kemikalije jako štete.

Uz ovakvu struju misli, u kojoj se zalažu za prirodne materijale kao što je staklo, pokrenuli su brend koji pridonosi eliminaciji nezdravih tvari u dječjim proizvodima za hranjenje. Kao korak dokaza da je to moguće stvorili su dvije serije – onu bez nepotrebnih kemikalija i onu izrađenu od izdržljivih materijala.

Tako su u njihovom asortimanu bočice izrađene isključivo od stakla koji je prirodan materijal, a ono što čini ove bočice jedinstvenima su silikonski poklopci osjetljivi na temperaturu. Problem koji smo u uvodu članka spomenuli time je riješen jer s ovim bočicama ne morate isprobavati toplinu. Ako u bočicu stavite mlijeko koje je prevruće, točnije ako je njegova temperatura preko 40 Celzijevih, poklopac će promijeniti boju u bijelu. Kada temperatura ponovno bude odgovarajuća, poklopac se vraća u svoju prvobitnu boju.

Silikon kao glavni materijal

Osim bočica koje su nas oduševile tu su još tanjuri, zdjelice, čaše, pribor za jelo i slamke izrađene od silikona. Osim izdržljivosti i izostanka plastike, prednost nekih od ovih proizvoda je što su prianjajući  za podlogu. Dakle, kao što sve već rekli, nema više letećih tanjura i zdjelica koje će vaše dijete bacati. Na ovaj način set za jelo čvrsto stoji i dijete će lakše naučiti samo se hraniti. Tako će se bolje moći koncentrirati na zalogaje i njihov “lov” po tanjuru. Prekrasne pastelne boje u kojima dolaze su šećer na kraju ove priče.

Ukoliko i vi želite zaboraviti na probleme kod hranjenja djece te im pružiti zdrav izbor bez plastike, donosimo vam neke od stranica gdje ove proizvode možete naručiti. Osim na njihovom web shopu i određenim ljekarnama, Everyday Baby potražite i na stranicama Kadulje.

Foto: Instagram, Kadulja.hr

Učitati još
Zatvori