Baby gym za igru, vježbanje i učenje

Baby gym za igru, vježbanje i učenje

Jednom kad beba stigne u život, rutina se mijenja i počinje jedan sasvim novi raspored, posvećen isključivo bebi. I dok će u prvim danima biti puno na rukama, važno je i roditeljima osigurati odmor i iskoristiti sve dostupne resurse da beba može učiti nove stvari. Nošenje u marami i slingu će svakako olakšati uspavljivanje i neke svakodnevne zadatke za koje nam trebaju dvije ruke, a kada bebu treba odvojiti od tijela i kada je vrijeme za novu fazu u razvoju onda se mnogi roditelji okreću baby gym igraonicama koje se postavljaju na pod.

Što je baby gym?

Radi se o okviru na kojeg su montirane igračke, sastavljene od taktilnih i vizualno privlačnih elemenata – drvenih oblika, plišanih ili pletenih igračaka, raznih boja i tekstura, s ciljem da se beba što duže zabavlja sama. Ponekad baby gym dolazi u paketu s mekanom podlogom, a ponekad ju morate osigurati sami da bi bebi bilo ugodno kada ju postavite na leđa da može dohvatiti viseće objekte s prečke. Prateći brojne “uradi sam” tutorijale, uz malo spretnosti i dobro odabranih materijala, možete i sami napraviti svoju igraonicu.

Baby gym je odlično rješenje za samostalnu igru (uvijek uz nadzor, naravno), zabava za bebu uz koju će se učiti motorici, koordinaciji vida i pokreta, osjetilnoj stimulaciji, jačati ruke i trup te se istovremeno igrati. Tako razvija nove vještine i nastavlja razvojnu krivulju u pozitivnom smjeru, a kada mu dosadi igranje na leđima, bebu možete okrenuti na trbuh za tummy time kako bi ojačao svoje mišiće vrata, naučio se oslanjati na svoje ruke i na kraju naučio puzati.

Pronašli smo nekoliko preslatkih drvenih baby gymova te ih donosimo u nastavku.

Foto: Instagram, Lana Crocheting, My Urban One, Kids Concept, Littlewood, Wood Republic, Loullou

Učitati još
Zatvori