Zavirili smo u dječju sobicu Anamarije Asanović

anamarija asanovic (3)

Samo je pitanje dana kada će mlada Anamarija Asanović postati mama prvi put. Anamarija živi u Splitu i sve je već praktički spremno za dolazak male djevojčice. Sobica već čeka, a osim svih najvažnijih detalja, Anamarija ju je ukrasila i crtežima poput prave kreativke. Razgovarali smo s njom o pripremama za bebu i uređenju koje je upravo onakvo kako priliči maloj princezi. Anamarija je poput svake mame koja voli biti u trendu odabrala i vesela Bugaboo kolica, koja i vi možete pronaći u dućanu Male stvari.

Što te najviše iznenadilo u trudnoći, ‘isplate’ li se savjeti koje si primila prethodno? Imaš li savjet koji bi možda proslijedila dalje?

Moj savjet je kako samo treba sve raditi po osjećaju, bez puno filozofije. Dobila sam brojne savjete no slušajući ih sve, lako se pogubiti. Najbolje je slušati svoje tijelo jer svaka osoba i trudnoća je individualna. U mom slučaju najviše me iznenadilo koliko se dobro nosim s natečenim nogama (smijeh).

Koliko ranije si počela planirati uređenje dječje sobice i odakle si počela?

Sve je krenulo nekako spontano – imala sam jako puno ideja što se tiče uređenja, ali kako je vrijeme prolazilo naposljetku sam se odlučila za jednostavnost. Sobicu sam počela uređivati od dječjeg krevetića jer mi je uvijek bila želja imati baldahin iznad kreveta… Kada ga već ja nisam imala, sada će ga imati ona.

anamarija asanovic (9)

Što ti je bilo najvažnije, kojim detaljima si posvetila najviše pažnje?

Htjela sam na neki način unijeti sebe u taj prostor, tako da sam dosta toga sama ručno izradila i nacrtala.

Koji kutak u dječjoj sobi ti je omiljeni?

Ne mogu izdvojiti nijedan… Jednostavno kada uđete u sobu, osjećate se posebno, kao u nekoj bajci o princezi.

anamarija asanovic (7)

Možeš li nam reći nešto o svojoj suradnji s poznatim svjetskim brendom Bugaboo? 

Bugaboo kolica su me osvojila na prvi pogled. Meni kao kreativki prvo je za oko zapeo prekrasan dizajn, a tek sam onda uvidjela svu njihovu praktičnost. Mislim da ću tek kad se beba rodi i kad krenemo u duge šetnje postati svjesna prednosti Bugaboo kolica. Donedavno nisam uopće razmišljala o funkcionalnosti kolica, ali kad pomislim da ću ova kolica moći koristiti i kad se beba rodi kao košaru za izlazak iz rodilišta i u prvim šetnjama te kasnije kad poraste i počne samostalno sjediti, opuštena sam jer sam s Bugaboo kolicima riješila pitanje prijevoza zauvijek. Prijateljica mi je šapnula da su, koliko god to komično zvučalo, amortizeri na Bugaboo kolicima ti koji čine razliku. Ne mogu dočekati da to isprobam i da našu princezu provozam centrom Splita, a da ona ima dojam da plovi po oblacima.

Jeste li možda već odabrali ime za kćer?

Čekam curicu i jako sam sretna zbog toga… Da ne govorim o presvlačenju i odjeći za nju. Imamo par ideja za ime, no čekamo vidjeti koje će joj pristajati.

anamarija asanovic (5)

anamarija asanovic (10)

anamarija asanovic (11)

anamarija asanovic (12)

anamarija asanovic (4)

anamarija asanovic (6)

anamarija asanovic (8)

anamarija asanovic (15)

anamarija asanovic (16)

anamarija asanovic (14)

T.B.

Foto: Željana Matošić

0