S frizerom Zvonimirom Franićem o YouTube kanalu i videima koji su u kratkom roku prikupili veliki broj pregleda

S frizerom Zvonimirom Franićem o YouTube kanalu i videima koji su u kratkom roku prikupili veliki broj pregleda

Franić
@franiczvonimir

Zvonimir Franić, vlasnik frizerskog salona Franić, prije nekoliko mjeseci pokrenuo je vlastiti YouTube kanal na kojem dijeli korisne savjete o njezi kose. Jedan od naših najpopularnijih frizera u svakom videu ugosti novu zvijezdu te na jednostavan način pokaže kako olakšati cjelokupan proces njege kose. Videa s YouTube kanala Salon Franić u kratkom su roku skupili impresivnu brojku pregleda, a porazgovarali smo sa Zvonimirom koji nam je otkrio zašto je uopće odlučio pokrenuti YouTube kanal, kako bira teme, tko će biti gosti u idućim videima… Budući da dugo godina surađuju s raznim youtuberima, Zvonimir kaže kako se samo po sebi nametnulo pitanje zašto i sami ne otvore kanal:

Priznajem da je najveći zagovornik te ideje bio Ruka Beauty – da sam ga odmah poslušao, dosad bih vjerojatno bio regionalni youtuber s dnevnom produkcijom sadržaja. Šalim se, naravno, frizerstvo je i dalje moja najveća strast, no baš zbog angažmana u salonu i posvećenosti našim klijentima, bilo je dosta teško organizirati vrijeme koje zahtijeva takav projekt.

Hit video: Pravilno pranje kose kod kuće

Franić

Već od ranije intenzivno komuniciraju s klijentima putem društvenih mreža pe je kanal na YouTubeu bio logičan nastavak te interakcije. Zvonimir kaže kako imaju jako puno upita, neovisno o tome radi li se o redovitim klijentima u salonu ili ljudima koji prate njihov rad.

Primjerice, traže se savjeti kolorista, preporuke o određenim proizvodima za njegu, mišljenja o izboru stylinga ili se naprosto želi prokomentirati neki trend. Nastojimo svima odgovoriti, no katkad je to jako izazovno. Tako smo jedno nedjeljno popodne odlučili snimiti i objaviti kratki Q&A video, a količina pozitivnih reakcija i komentara koji su uslijedili, ugodno nas je iznenadila, objašnjava nam Zvonimir kako je sve počeo te dodaje da teme videa proizlaze iz interakcije s klijentima u salonu ili na društvenim mrežama. Veliku ulogu ima i producentica Martina Budek koja pomno prati što ljude zanima s područja trendova i njege kose te o čemu bi voljeli naučiti više, a Zvonimir kaže da ona lakše ocjenjuje i vizualni potencijal neke teme.

Konzultiramo se i tako formiramo temu videa. Meni se neke teme doimaju kao posve banalne, primjerice pranje kose, no na njeno inzistiranje snimili smo video i ispao je pun pogodak! Taj je video u tjedan dana premašio 100 tisuća pregleda, a komentari su neprocjenjivi. Čini se da je dosta ljudi promijenilo pogled na tu, naoko, nevažnu rutinu jer, vjerovali ili ne, temelj svakog stylinga, pa i zdravlja kose jest dobro oprana kosa, priča nam Zvonimir.

Kad su krenuli sa snimanjima, vjerovali su da će im YouTube kao platforma otvoriti određene mogućnosti, kao i prostor za kreativno izražavanje te da će sam kanal dostići određenu gledanost i zadobiti svoje pratitelje. Ipak, ono što nisu očekivali je ovakav rezultat – praćenost kanala je iznad svih njihovih očekivanja pa su dva videa u vrlo kratkom roku premašila 100 tisuća pregleda, što je odlično za početka novog kanala.

Zabavni, ali i edukativni videi

Krenuli smo dosta ambiciozno – radimo sustavno, posvećeno i timski pa vjerujemo da ni rezultati neće izostati. Sad smo već formirani mali YouTube tim i imamo nekoliko stalnih suradnika koji su uključeni u projekt te s istom ekipom radim sve videe. Snimanja često zahtijevaju ozbiljan vremenski angažman, ali nam se svi radu odazovu na poziv za gostovanje jer su koncepti uvijek kreativni, a pritom se i odlično zabavimo, priča nam Zvonimir te dodaje da voli YouTube kao platformu jer ima mnoštvo kreativnih autora, kao i autentičnog sadržaja s različitih područja koja rado prati. Kao omiljene izdvaja Jena Atkina te dvojac s kanala SlikHaar TV.

Franić
@franiczvonimir

Idući na redu je video s Jelenom Rozgom za kojeg Zvonimir kaže da će biti pomalo neočekivan i doista zabavan. Dodaje da su zvijezde kao zaštitna lica dio priče salona već godinama, a rezultat toga je super poznanstvo i još bolja suradnja.

Video sa svakim od naših gostiju će biti posebna i zabavna priča, neki izvrstan moment. Planiramo puno toga, bit ćemo originalni, trudit ćemo se svašta vas naučiti, a ponekad i iznenaditi, zaključio je Zvonimir.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori