Savršen i dugotrajan make up look uz svaku zaštitnu masku

Savršen i dugotrajan make up look uz
svaku zaštitnu masku

Trenutna pandemija je definitivno promijenila naš osobni stil i izokrenula naš pristup modi, make upu, kao i njezi kože. Mnoge fotografije na društvenim mrežama i u svakodnevnom životu nas, po prvi put nakon dugo vremena, nadahnjuju na odijevanje, stavljanje one slatke cvjetne zaštitne maske na lice i odlazak u grad sa šarenim eyelinerom na kapcima koji pristaje uz masku. Možemo vidjeti da mnogi svoje zaštitne maske pretvaraju u oblik samoizražavanja te im daju osobni potpis u obliku printeva i sličnih dodataka. Od istaknutih obrva do živopisnih boja na kapcima, postoje mnogi načini na koje možete izraziti svoju kreativnost, a mi vam donosimo neke od njih.

Prvo usavršite svoju bazu

Ključ dugotrajnosti vašeg make upa je u vašim baznim proizvodima. Zaštitne maske mogu kreirati razne probleme s kožom. One mogu prouzročiti nastanak akni ili pogoršati određena stanja kože poput ekcema. Stoga je svaki korak bitan. Nakon što nanesete proizvode za njegu kože, nužno je nanijeti primer. On će vašem puderu biti adekvatna podloga za koju će se primiti i koja će mu pomoći da ostane na mjestu tijekom cijelog dana. Tretirajte ga kao magnet za svoj make up.

Nakon primera potrebno je odabrati adekvatan puder. Iako lagane formule mogu biti dobar izbor kad je u pitanju sjajna koža, one će se ‘skliznuti’ ispod maske za lice. To će dovesti do neujednačenog looka, a to nije nešto što želimo. Zato stručnjaci preporučuju da odaberete ‘longwear’ puder kako bi vaš make up imao šansu. Potom puderom u prahu fiksirajte tekući puder, a onda na red dolaze oči. Make upom na kapcima se uistinu možete poigrati, kao i svojim obrvama. Samo oslobodite maštu i izrazite svoju osobnost ovisno o raspoloženju taj dan. Nakon što ste završili sa šminkanjem, imajte na umu da je sprej za setiranje make upa must-have kad nosite zaštitnu masku. Stoga uložite u jedan odličan fiksator jer će vam se to definitivno isplatiti.

Zaštitna maska i top trendovi koji se nose uz nju

Na YouTubeu su nastali novi trendovi koji su odjeknuli u industriji ljepote. Naime, sve veći broj vlogera snima make up tutoriale prilagođene maskama. Snažne konture više nisu pod svjetlom reflektora, a istaknute oči zauzele su prvo mjesto u make up trendovima. Sve češće u središte pozornosti dolaze upravo obrve i oči istaknute sjenilima i eyelinerom. To nije iznenađujuće jer je ipak ostatak lica prekriven maskom. Upečatljiv look na očima pomoći će vam da se istaknete iz mnoštva, stoga se nemojte ustručavati i poigrajte se s bojama i gustim obrvama. Isto tako, nemojte zaboraviti voditi računa o tome da koristite proizvode za njegu kože prilagođene tome što nosite zaštitnu masku kako ne bi došlo do stvaranja ‘maskni‘.

Bijela, crna ili šarena zaštitna maska?

S upečatljivim nakitom, poput naušnica, ne možete pogriješiti, a isto se može reći i za sjajnu frizuru i sjenilo. Uz to, možete se poigrati i highlighterom. Nanesite ga u unutarnje kuteve očiju kako bi dodatno istaknuli svoj pogled i učinili ga sjajnijim. Da biste postigli blistav look njegujte svoju kožu hranjivim proizvodima koji će štititi vašu kožu od ljuštenja i činiti ju sjajnijom – ipak, najbolji i bezvremenski look je onaj koji odiše zdravom blistavošću. Uz decentniji make up look možete upariti masku s uzorkom po želji. Možete se poigrati i s različitim printevima, bojama, upečatljivim ili decentnijim i onim pastelnim.

Za dramatičniji look možete istovremeno istaknuti obrve i oči. Na oči nanesite boje po svom izboru kako bi kreirali smokey eye, a obavezna je i maskara koja produljuje trepavice te povećava njihov volumen. Uz ovakav look će najbolje ići crna pamučna zaštitna maska jer će ona savršeno odgovarati uz ovakav make up i pružit će vam dozu sofisticiranosti. S druge strane, kako bi upgradeali klasičnu bijelu zaštitnu masku, preporučljivo je poigrati se s eyelinerom. Tu se također imate prostora igrati s bojama i stilom nanošenja. Možete napraviti debelu i upečatljivu liniju koju će produžiti od vanjskog kuta oka prema gore, a možete povući i tanku, decentnu liniju uz same trepavice.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori