Kako bi njega modernih žena zapravo trebala izgledati u današnje vrijeme?

Kako bi njega modernih žena zapravo trebala
izgledati u današnje vrijeme?

Kada bismo povukle paralelu između njege kože koju su nekoć prakticirale naše bake i mame s onom koju danas prakticiramo mi, nema sumnje da bi uočile brojne razlike. Kozmetika ne samo da je postala sofisticiranija no ikad i da je danas njen izbor na tržištu raznovrsniji no ikad, već su nam kroz godine znanstvenici omogućili i da se puno bolje upoznamo sa svojom kožom, da naučimo što joj odgovara, a što ne i da napokon svladamo principe njene pravilne i pravovremene njege.

Vrijeme u kojem živimo bitno je drugačije od onog u kojem su s njegom kože započinjale naše mame i bake, i to iz još jednog razloga. Uslijed nepovratnih klimatskih promjena, štetni utjecaji iz okoliša sve su agresivniji prema našoj koži i ne biraju sredstva, zbog čega se sve veći postotak žena na dnevnoj bazi suočava s osjetljivošću kože, iritacijama, dehidracijom, pa i njenim preuranjenim starenjem. Usprkos vjerovanjima nekih, štetnih učinaka koji nam stižu iz zraka ili od sunca nije pošteđena ni mladenačka koža i baš zato danas se od strane stručnjaka naglašava nužnost kretanja s konkretnom njegom kože već u ranim 20-ima. Iako može djelovati kako mlada koža mnogo toga trpi, činjenica je da ona jako dobro pamti i ‘zbraja’ sva oštećenja koja joj se događaju i pokazuje to svojim lošim, nezdravim, pa čak i starijim izgledom.

Na što bi sve mlade i moderne žene trebale misliti ususret 30-ima i u 30-ima?

Svakako na redovitu hidrataciju kože, i to ne samo vodom koju unose u organizam, već i kozmetikom koju nanose topički, a koja hrani kožu izvana prema unutra. Bogato hidratizirana koža bitno je drugačija od one koja to nije i primijetit ćete to kada vam ona zahvali svojom svježinom, zdravim sjajem, ujednačenim tonom, elastičnošću i gipkošću… Hidratizirana koža doista je najsretnija koža, a to će zaključiti i ljudi iz vaše okoline.

Moderne žene trebale bi već u ranim 20-ima u svakodnevnu beauty rutinu uvrstiti proizvod sa zaštitnim faktorom. Oštećenja kože koja su rezultat štetnog UV zračenja dolaze do izražaja u vidu njena preuranjenog starenja. Ako želite ipak još neko vrijeme odoljeti finim linijama i prvim boricama i borama, kremu ili fluid sa SPF-om koristite svakodnevno – bez kompromisa i izlika, pa čak i kada je vani oblačno ili je zima. Zapamtite, štetno zračenje događa se i onda kada mislimo da ga nema.

Kada njegujete kožu, svakako obratite pozornost i na osjetljivo područje oko očiju. Tu je koža naročito tanka i osjetljiva i prva pokazuje znakove starenja. Baš zato je već u 20-ima dobro početi eksperimentirati s kremama za nježno okoloočno područje kako biste pronašle svog favorita. Važno je napomenuti; krema ili serum koji koristite za njegu lica nikako ne bi trebala biti ista krema kojom njegujete zonu oko očiju; s razlogom postoje kreme koje ciljaju upravo na to područje.

Moderne žene zbilja mnogo slušaju o anti-age njezi i anti-age proizvodima. Ponekad se čak teško snaći u moru proizvoda koji se tako reklamiraju i još je teže prepoznati što koži u kojim godinama točno treba. Za njih je najbolje pronaći kozmetičke brendove koji imaju vrlo jasno komunikaciju i koji nas, osim što prodaju proizvode, također pomažu educirati, kako bismo naučile više o svojoj koži i ciljano ju njegovale. Vichy je jedan od tih brendova koji je uvriježeni ‘anti-age’ pojam pretvorio u ‘slow age’ i tako donio pravo osvježenje na beauty scenu.

Ženama u 20-ima doista ne trebaju teški anti-age proizvodi koje koriste žene u 40-ima i 50-ima, već lagana i pomno kreirana njega koja djeluje na znakove starenja u nastajanju. Vichy Slow Âge linija upravo je takva; donosi nekolicinu ključnih proizvoda za njegu kože mladih žena u kasnim 20-im i kroz cijele 30-e godine, koja je svakodnevno bombardirana raznim štetnim utjecajima iz okoliša, i radi na tome da ispravi postojeće znakove starenja kože, ali i uspori pojavu onih novih.

Mlade i moderne žene trebale bi znati i koliko je važna noćna njega kože, jer baš tada, dok spavamo, koža se najbolje obnavlja i regenerira. Za noćnu njegu izuzetno je važno pronaći proizvod koji neće biti težak i suviše opterećujuć za kožu i njenu obnovu, a koji će s druge strane opet biti djelotvoran. Ako se ujutro probudite s vidno ljepšom, glađom i sjajnijom kožom, znači da ste pronašle svog kozmetičkog favorita koji preko noći doista učini čuda.

4 ciljana Vichy Slow Âge proizvoda za moderne žene

Vichy Slow Âge, klinički je ispitana linija koja štiti kožu od štetnih utjecaja iz okoline i ujedno prva ‘slow ageing’ vrste, što znači da djeluje na znakove starenja u nastajanju, za kožu koja odiše zdravljem i mladolikošću. Idealna je za mlade žene u pokretu koje ne žele kompromitirati redovitu njegu zbog svog užurbanog radnog ritma i s nekoliko ciljanih proizvoda žele kreirati učinkovitu beauty rutinu koja će koži dati sve nutrijente, zaštititi ju i usporiti prirodan proces starenja.

Učitati još
Zatvori