Puder za masnu i problematičnu kožu koji prekriva sve nedostatke

Puder za masnu i problematičnu kožu
koji prekriva sve nedostatke

Već se dugo na beauty sceni nije pojavio trend toliko snažan i dugotrajan kao „nude“ izgled lica. On ne podrazumijeva izbjegavanje make upa, već upravo suprotno – korištenje najkvalitetnije kozmetike koja će omogućiti make upu potpuno prirodan izgled bez vidljivih tragova i prijelaza.

Potpuno zaglađena koža nedostižna je ženama problematičnog tena

Osim „bare“ izgleda lica, čiji je cilj postići dojam da make upa na licu niti nema, mogli smo primijetiti da je „blur“ efekt na koži zavladao društvenim mrežama, ali i naslovnicama najvećih beauty magazina.

Stvarajući dojam potpuno zaglađene površine kože, u kojoj sve manje neravnine nestaju, vizualno se stapajući u ujednačenu podlogu, ovaj je trend najviše poklonika stekao među ženama s masnom i problematičnom kožom, koje godinama pokušavaju zagladiti nepravilnosti tena.

Matiran ten, ali bez efekta maske

Jedan od najvećih problema s kojim se osobe masne kože sklone aknama susreću je tekstura proizvoda namijenjenih njihovom tipu kože. Pretjerano lučenje sebuma čini njihovu kožu pretjerano sjajnom, zbog čega teško mogu slijediti trend „glow“ efekta koji je zavladao make up i skincare svijetom.

Proizvodi koji sadrže svjetlucave čestice samo će dodatno naglasiti neravnine i nepravilnosti na koži, a osobe problematične kože sklone aknama žele ukloniti višak sjaja na licu, ali izbjeći efekt maske koji se često javlja kad su matirajući puderi u pitanju.

Što žene s masnom kožom zaista očekuju od pudera?

Upitamo li žene koje godinama pokušavaju držati višak sebuma pod kontrolom, a čim zaliječe upornu aknu na obrazu, već im se na bradi pojavljuje nova, što one očekuju od pudera, odgovori će se svesti na svega nekoliko ključnih točaka – ne začepljuje pore, sprječava pretjerano izbijanje sebuma, ali bez da isušuje ili iritira kožu.

No je li to dovoljno? Dugo se smatralo kako je prekrivanje najbolje što puder može napraviti za masnu kožu sklonu aknama, dok se tretiranje nepravilnosti i viška sebuma prepuštalo isključivo dermatološkim proizvodima za njegu lica.

Vichy Normaderm + Dermablend

Puder odsad može pružiti mnogo više od prekrivanja

Takvi su puderi, da bi uspjeli prekriti i teže nepravilnosti, u pravilu bili guste teksture, zbog čega su začepljivali pore i dodatno pogoršavali stanje akni. Srećom, situacija se znatno promijenila, a osobe čija je koža pogođena aknama više ne moraju pristajati na teške pudere koji na licu stvaraju efekt maske.

Dermatološki make up posljednjih je godina doživio nevjerojatan napredak, ujedinjujući vrhunske makeup formulacije s benefitima za njegu i tretiranje problema kože, pa se u jednom proizvodu mogu pronaći sastojci koji liječe akne i pigmenti za njihovo prekrivanje – Vichy Dermablend 3D Correction puder ultimativni je predstavnik te kategorije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @vichyhrvatska #vichyhrvatska (@vichyhrvatska)

Inovativna formula renomiranog francuskog dermokozmetičkog diva dokazuje da se na puder istovremeno možete osloniti i za prekrivanje, ali i za tretiranje akni – snažni pigmenti prekrit će čak i vrlo izražene nepravilnosti, dok će provjereni aktivni sastojci tretirati postojeće akne i djelovati na prevenciju budućih.

S vremenom poboljšava stanje akni

Kod vrlo problematične kože sklone čestim upalama i aknama iznimno je važno pažnju obratiti na formulaciju – guste teksture koje na dodir djeluju sklisko poput silikona vrlo vjerojatno će dodatno pogoršati probleme tena.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @vichyhrvatska #vichyhrvatska (@vichyhrvatska)

Želite li biti sigurni da puder neće začepiti pore, spriječiti disanje kože ili dodatno iritirati upaljene akne, osim na teksturu, pažnju obratite i na sastojke – nazive koje ste navikli gledati na kremama i gelovima za čišćenje masne kože, potražite i na etiketama vašeg make upa. Salicilna kiselina u Vichy Dermablend 3D Correction puderu pobrinut će se da pore ostanu čiste, a mrtve stanice na površini kože ne pogoršaju stanje akni.

Ne viđamo često pudere koji na popisu sastojaka imaju ovako snažne aktivne sastojke, prelazeći granice make upa i ozbiljno ulazeći u polje zdravlja kože.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @vichyhrvatska #vichyhrvatska (@vichyhrvatska)

Dok nedostaci ne nestanu, prekrijte ih

Zahvaljujući eperulinu i salicilnoj kiselini, ovaj će puder onemogućiti zatvaranje pora, a tenu pružiti snažna antibakterijska, antiseptička i protuupalna svojstva, što će rezultirati čišćom i ljepšom kožom iz dana u dan – s obzirom na to da puder često na našem licu provede i desetak sati, nužno je da njegova formula bude dovoljno nježna čak i za one dane kada se borimo s upaljenim i bolnim aknama.

Kao i sa svakim receptom za ljepši ten, ključ je u upornosti – odlučite li se dosadašnji puder zamijeniti dermatološkim, s vremenom biste mogli uočiti da vaše lice zahtijeva sve manje prekrivanja, no dok nepravilnosti s vaše kože ne nestanu, pobrinite se da puder kojim ih prekrivate ne čini više štete nego koristi.

 

Foto: Vichy, Unsplash


Učitati još
Zatvori