Kako napraviti savršene valove pomoću pegle za kosu

Kako napraviti savršene valove
pomoću pegle za kosu

@blankitinerary

Valovi u kosi i njihova ljetna verzija, beach waves, definitivno pripadaju među najpopularnije frizure, ne samo u ljetnim danima, nego tijekom cijele godine. Surfajući internetom i društvenim mrežama, nerijetko možemo naići na upite u kojima žene radoznalo postavljaju upite koji je put do savršenih valova. Nekima to ide od ruke pa na dnevnoj bazi rade savršene kovrče, dok je drugima to “muka” zbog koje zakazuju termin u frizerskom salonu. Kako biste ih mogli napraviti i u kućnoj radinosti, donosimo jednostavan vodič za savršene valove i to pomoću – pegle za kosu! Ovakav način kovrčanja kose osobito je dobar za ljetne dane i putovanja kad želimo minimilizirati sadržaj u koferu pa je pegla za kosu jedini “alat” koji nam je potreban za savršenu frizuru.

Do savršenih kovrča u tri koraka

valovi u kosi
@negin_mirsalehi

Prvi korak u postizanju savršenih valova je apliciranje sredstva koje će zaštititi kosu od visoke temperature. Vrlo je bitno proizvod nanijeti po cijeloj kosi, od korijena do vrhova kako bi se spriječila oštećenja kose uzrokovana vrućom peglom za kosu, odnosno prekomjernih zagrijavanjem kose.

U drugom koraku, pramenove treba staviti u peglu za kosu i, dok je kosa između dvije “ploče”, peglu treba rotirati barem za 180º. Najbolje je započeti na korijenu kose te pramenove razdijeliti na manje dijelove. Pramenove i peglu treba povlačiti od lica, odnosno od tjemena prema vrhovima kose, otkrila je Bryce Scarlett, hair stilistica zadužena za prekrasne frizure brojnih poznatih dama. Da bi kovrče bile prirodnije, stilistica savjetuje izmjenjivanje načina na koji rotiramo peglu, odnosno, treba izmjenjivati između rotiranja pegle prema licu i u smjeru suprotnom od lica. Također, prirodniji volumen i prirodniju teksturu moguće je postići tako da s prstima ili posebno dizajniranim češljem prođemo po tjemenu glave i lagano razbarušimo kosu prstima, pritom ne koristeći češalj.

Nakon što postignete savršen izgled valova u kosi, vrijeme je za treći korak i za njihovo učvršćivanje. Tu će savršeno uskočiti sprej za kosu, no vrlo je bitno kako ga nanosite. Sprej za kosu potrebno je pošpricati po kosi, a zatim prstima lagano proći po njoj kako bi se sprej bolje aplicirao po kovrčama i time se produžio njihov vijek trajanja, a da pritom ne izgledaju umjetno ili suho.

U nastavku donosimo nekoliko proizvoda koji će pomoći da valovi u kosi izgledaju savršeno.

valovi u kosi
Kérastase Discipline Fluidissime Spray
valovi u kosi
BaByliss PRO Prima 3000 Styler
valovi u kosi
Revlon Perfect Style Softness and Shine Teasing Brush
valovi u kosi
Moroccanoil Luminous Medium Hold Hair Spray 

Foto: Instagram, Look Fantastic

Učitati još
Zatvori