Uoči Majčinog dana Curaprox naučio mame i djecu kako održavati oralnu higijenu
Uoči Majčinog dana Curaprox naučio mame i djecu kako održavati oralnu higijenu

Uoči Majčinog dana Curaprox naučio mame i djecu kako održavati oralnu higijenu

Od rođenja pa sve do odrasle dobi, ljubav i briga majke ne prestaje – one su uvijek tu, bdiju nad svojom djecom želeći im samo najbolje. Upravo to je bila nit vodilja renomiranog brenda Curaprox koji je uoči nadolazećeg Majčinog dana organizirao event za mame i djecu svih uzrasta.

U fokusu su bile Curaprox baby i kids linija proizvoda posvećena najmlađima, ali i linija za odrasle. Kroz cijeli je event sve okupljene mame i njihove mališane vodila Hela Puljić dr.med.dent., stavljajući u fokus ono najvažnije – kvalitetnu oralnu higijenu od rođenja pa sve do odrasle dobi.

Kvalitetna oralna higijena od prvog dana

Za početak, kako je dr. Puljić napomenula, razvoj djetetovih zuba i čeljusti se ne smije prepustiti slučaju. Ako je djetetu potrebna duda, vrlo je važno da ona bude biofunkcionalna, odnosno da podupire prirodan razvoj djetetove usne šupljine. Curaprox dude osmislio je dr. Herbert Pick, ortodont iz Kufsteina u Austriji, kojem je razvoj biofunkcionalne dude postao osobna misija, nakon što se kod njegova sina, upotrebom neadekvatne dude, razvio križni zagriz.

Specifičan plosnati oblik sisaljke prilagođava se nepcu i sprječava nastanak otvorenog zagriza, potiče pravilno disanje kroz nos, a ne na usta što bebi osigurava bolji san, te na kraju, ali jako važno – ova je duda sigurna i ne sadrži toksine. Curaprox ortodontska duda dolazi u tri veličine prilagođene kilaži djeteta – što je još jedna zanimljiva činjenica – razvoj dječje čeljusti ovisi o težini, a ne o starosti djeteta.

Za one najmlađe, na eventu je prezentiran i prsten za grickanje koji pomaže kod nicanja zubića, pobuđuje osjetila i promiče senzorne i motoričke sposobnosti te prva Curaprox baby zubna četkica za djecu do 5. godine života – ima gumiranu glavu koja sprečava nastanak ozljeda te je u potpunosti prilagođena maloj dječjoj ruci i čeljusti.

Savjete doktorice Hele s posebnom pažnjom slušale su tri mame influencerice – Sanda Ivanović koja je stigla s kćerkom Korinom, Anamarija koja je mama vrtićarca Josipa i Barbara čiji je sin David s velikim oduševljenjem odabrao omiljenu boju četkice!

A što je s većom djecom?

Curaprox i na to ima odgovor! I dok je Dr. Puljić u drugom dijelu eventa, održanom u prekrasnom prostoru Magnolia slastica, isticala važnost pravilnog i redovitog četkanja zuba kako djece tako i odraslih, najmlađi posjetitelji su uživali u dječjem kutku i slatkim zalogajčićima nakon kojih su pokazali kako se trebaju četkati zubi – jer kolače mogu jesti, ali zubi se moraju prati!

Vrtićarci su tako dobili  baby četkice, a veća djeca Curaprox CS kids četkicu za uzrast do 12 godina. Posebnost ove četkice je ta da se na njezinoj glavi nalaze mekana i gusta Curen® vlakna, nježna za osjetljive desni i učinkovitih u uklanjanju zubnih naslaga. Drška je posebno dizajnirana za dječju ruku, a mala glava četkice prilagođena dječjoj čeljusti što im pomaže kod temeljitog četkanja i dosezanja teško dostupnih mjesta u ustima (poput stražnjih ploha kutnjaka). Dostupne su u šest veselih i zabavnih boja uz koje četkanje postaje zabava.

Paste za zube u tri okusa

A što je s pastama za zube? Curaprox kids dječje zubne paste namijenjene su djeci različitih uzrasta. Sadrže različite koncentracije natrij fluorida (1450 p.p.m., 950 p.p.m ili bez). Dolaze u tri svježa okusa – jagoda, lubenica i menta koja će djeca odmah zavoljeti. Sadrže samo prirodne i sigurne sastojke koji čuvaju osjetljivu sluznicu usta te caklinu mliječnih i trajnih zuba.

Ovaj dio predstavljanja s posebnom je pažnjom pratila glumica Jelena Perčin koja je mama troje djece- tinejdžerice Lote, ali i vrtičaraca Maše i Jakše. Pa kad je o oralnoj higijeni riječ, u kupaonici je potrebno sve – od četkica za ‘male’ do kvalitetnih proizvoda za odrasle.

I mame zaslužuju blistav osmijeh!

Dentalni stručnjaci preporučuju Curaprox četkice već više od 40 godina, a kultna četkica CS 5460 ultra-soft i njezina mekana vlakna najgori su neprijatelji zubnih naslaga – kaže dr. Puljić, dodajući kako su sve zubne četkice Curaprox nježne, ali su ujedno i vrlo učinkovite u uklanjanju zubnih naslaga.

Kako bi oralna higijena bila potpuna, tu su Curaprox Be you paste za prirodno izbjeljivanje zuba koje osim što štite osjetljivu oralnu sluznicu, zubima vraćaju prirodnu bjelinu te su idealne za održavanje nakon ortodontskog ili tretmana profesionalnog izbjeljivanja zuba. Imaju niski stupanj abrazivnosti (RDA 50) zbog čega se mogu svakodnevno koristiti i, što je najvažnije,  ne sadrže kemijske izbjeljivače niti štetne sastojke poput NLS-a, triklosana i mikroplastike.

Sve dodatne informacije možete pronaći na službenoj web-stranici www.curaprox.hr na kojoj se nalazi i webshop

Foto: PR

Učitati još
Zatvori