Ulja za tuširanje od kojih će vaša koža cijele zime biti meka poput baršuna
Ulja za tuširanje od kojih će vaša koža cijele zime biti meka poput baršuna

Ulja za tuširanje od kojih će vaša koža
cijele zime biti meka poput baršuna

Hladni zimski mjeseci sa sobom nose problem suhe kože. Zbog toga se zimi vječito hvatamo za hrpu proizvoda kojima nastojimo nadomjestiti nedostatak vlage. Većinom se tu radi o kremama, koje su zimi posebno bogate i, usudimo se reći, masne. Najbolje ih je koristiti navečer jer ste gotovi s obavezama, ali pritom je dobro ostaviti vremena da se upiju kako ne biste zaprljali pidžamu i posteljinu. Koliko god one dobre bile i preporučujemo njihovo korištenje, činjenica je da nisu baš praktične. No zašto je uopće koža zimi suša nego inače? Prvenstveno jer radi grijanje, ono isušuje zrak u prostorijama u kojima boravimo, a samim time isušuje se naša koža. Osim toga, ljeti se imamo naviku mazati, što kremama sa SPF-om to s raznim šljokičastim uljima i losionima, a to zimi i nije tako.

Još jedan razlog naše suhe kože zimi je i zimski zrak koji je hladan i suh. Osim toga, zimi pijemo manje vode nego ljeti i naša koža je suha i dehidrirana. To onda dovodi do neugode, svrbeža i pucanja i ljuskanja kože. Sve su to neugodna stanja koja zimi mogu iskusiti svi ako nemaju pravilnu rutinu njege kože tijela. Činjenica je da se često koncentriramo na kožu lica, dok tijelo zanemarujemo.

Ulje za tuširanje umjesto gela

To treba mijenjati, a prvi korak mora biti tuširanje. Najprije, koliko god se borili sami sa sobom, morate izbjegavati tuširanje vrućom vodom. Znamo, znamo, zimi baš to najviše paše, ali prevruća voda isušuje kožu i izaziva crvenilo. Tuširati se treba umjereno toplom vodom i proizvodima koji su nježni prema koži. Tu nastupa ulje za tuširanje.

Ona su puno bolji i nježniji izbor od gelova za tuširanje. Takvi proizvodi često sadržavaju umjetne mirise i deterdžente kako bi se pjenili, a sve to nikako nije dobro za kožu. Ulja za tuširanje, pak, u većini slučajeva su namijenjena osjetljivoj koži i ljudima koji se bore sa stanjima poput atopijskog dermatitisa ili psorijaze. Samim time, nevjerojatno su nježna prema koži, istovremeno ju njeguju i čiste i prilikom tuširanja ju neće isušiti. Nakon tuširanja uljem, kožu valja nahraniti hidratantnom kremom. Kako bismo vam olakšali potragu za uljima koja su dokazano dobra, u nastavku donosimo ona koja su nas oduševila.

ulje za tuširanje
Dermalogica
ulje za tuširanje
Laboratorios Babe
ulje za tuširanje
soak sunday
ulje za tuširanje
Noughty
ulje za tuširanje
Rituals
ulje za tuširanje
Naples

Foto: Instagram (@marine_diet, @gisou),
Uriage, Glossier, Kiehl’s, Naples,
Rituals, Eucerin, Beauty Bay

Učitati još
Zatvori