Najbolja ulja za skidanje šminke

Najbolja ulja za skidanje šminke

Otkako je dvostruko čišćenje postalo ultimativni trend u njezi kože, sve više pažnje počeli smo posvećivati uljima za čišćenje lica. Još donedavno, čistače u obliku ulja bilo nam je skoro pa nezamislivo stavljati na lice, a u širokom luku naročito su ih izbjegavali mješoviti i problematični tipovi kože. No, istražite li dobro ulja za čišćenje lica, zaključit ćete kako ona mogu biti itekako korisna u vašoj beauty rutini.

Ulje za čišćenje lica mogu koristiti svi

Prvi razlog zašto ćete ih zavoljeti je činjenica da na izuzetno efektivan način skidaju make up i nataloženu nečistoću s lica, bez da koži kradu vlagu i ostavljaju ju isušenom i napetom. Ulja za čišćenje idealna su za sve tipove kože, jer ne samo da uklanjaju višak sebuma koji može dovesti do pojave prištića, već i njeguju suha područja kože.

Ako ih planirate koristiti u rutini dvostrukog čišćenja, ulja je najbolje odabrati kao prvi čistač, s kojim ćete upariti drugi čistač na bazi mlijeka. Ulje za čišćenje prvo će počistiti čestice na bazi ulja – make up i sebum, mliječni čistač pobrinut će se za čestice na bazi vode (mrtve stanice kože, prašinu, bakterije i znoj) i nakon ta dva koraka besprijekorno ćete očistiti lice, koje će sada biti savršeno spremno za nanošenje njege.

Objavu dijeli Carolyn (@carolyn_hsu)

Ulja za čišćenje su istovremeno i vrlo njegujuća, čine kožu mekšom i nježnijom, a s njihovom stalnom upotrebom sigurno ćete postići i bolju teksturu te umanjiti dojam finih linija i bora. Jednostavno umasirajte tri do pet kapi ulja u kožu, dodajte malo vode kako biste postigli emulziju i sve naposljetku očistite toplim ručnikom. U nastavku donosimo top 10 ulja za čišćenje lica, među kojima ćete, sigurni smo, pronaći svoj novi omiljeni proizvod za njegu lica!

Caudalie ulje za skidanje šminke

Caudalie ulje za skidanje šminke (ljekarne i Müller parfumerije)

Učitati još
Zatvori