Trikovi uz koje vam se make up neće otopiti ovog ljeta

Trikovi uz koje vam se make up
neće otopiti ovog ljeta

Tek je lipanj, no gradske ulice već su ugrijane baš kao da je ljeto. Temperature se penju čak i preko 30 stupnjeva, što postaje veliki izazov za make up koji nosimo na licu. Izdržati cijeli dan s postojanim, besprijekornim make upom čini se kao nemoguća misija, no uz nekoliko trikova i ključnih proizvoda ipak možete postići da vam se šminka na licu zadrži za cijelog radnog vremena, pa čak i dulje.

Investirajte u primer

Ako ne želite da vam tekući puder doslovno sklizne s lica čim izađete iz kuće na vrući gradski asfalt, vrijeme je za još jedan korak pri nanošenju podloge, a to je primer. Izaberite primer oslobođen ulja, koji je posebno dobar za tipove kože koji su skloni brzom izbijanju sebuma na površinu kože.

Smashbox Photo Finish Primer

Još jedan primer – koji to nije

Želite li povećati izdržljivost svog make upa, a istovremeno se boriti sa štetnim UV zrakama, ubacite još jedan primer u beauty rutinu, i to primer koji to po definiciji zapravo uopće nije. Riječ je o zaštitnom faktoru u formi losiona, koji ćete isto tako nanijeti prije podloge i pričekati da ga koža dobro upije. Pritom birajte SPF proizvod koji je oslobođen ulja.

Dermalogica Solar Defence Booster SPF50

Tonirana koža je dobro pripremljena koža

Prije nego nanesete hidratantnu kremu, primer ili SPF, pobrinite se da ste dobro tonirali kožu i da na njenoj površini nema sebuma koji bi mogao izbrisati podlogu s lica. Izaberite tonik prilagođen svom tipu kože – sada ima odličnih tonika bez alkohola koji su namijenjeni čak i najosjetljivijim tipovima kože. Također, ako ste nanijeli previše kreme na lice, višak upijte maramicom ili papirićima za blotanje.

Thayers tonik za lice

Vodica za lice postat će vam najbolja prijateljica

Vrućine i sparine čine da se po ljeti ne osjećamo najbolje u svojoj koži i zato svakih nekoliko sati imamo potrebu za osvježenjem. Osvježenje u slučaju make upa može biti vodica za lice, kojom ćete tretirati i hidratizirati lice prije nanošenja make upa ili ju čak koristiti kao posljednji korak nanošenja make upa, koji će ‘zaključati’ šminku na licu.

Kockice leda također su dobro osvježenje

Prije nanošenja make upa, možete i dodatno neutralizirati područja na kojima se prvima vidi onaj izdajnički, masni sjaj. Za to će vam pomoći kockice leda, kojima možete proći po bradi, čelu, nosu, pa čak i obrazima.

Catrice 24h Made to Stay tekući puder

Birajte vodootporne proizvode

Vodootporne formule pudera postaju posebno popularne u ljetnim mjesecima, jer su postojanije i dugotrajnije. Potražite tekući puder koji je vodootporan, no istražite također je li lagane teksture koja će se osjećati ugodno na koži. Želite besprijekoran ten, no opet ne želite izgledati ili osjećati se poput maske.

Uvijek pri ruci imajte papiriće za blotanje

Ako niste u mogućnosti stalno popravljati make up, a opet primjećujete kako je sebum probio kožu i sada sjajite, velika pomoć bit će papirići za blotanje, koje je dobro uvijek imati pri ruci. Upijaju višak masnoće i čine površinu kože mat.

Urban Decay All Nighter Setting Spray

Sprej za fiksiranje kao točka na i

Baš poput laka za kosu koji fiksira frizuru, tako i sprej za fiksiranje dolazi kao točka na i make upu. Na kraju nanošenja make up, strateški ga našpricajte po licu i zaključajte make up – izdržat će čak i velike vrućine.

 

Foto: Instagram, Feel Unique, Thayers, Smashbox

Učitati još
Zatvori