Ovaj trik mogao bi vam pomoći da utonete u san za samo 10 sekundi

Ovaj trik mogao bi vam pomoći da
utonete u san za samo 10 sekundi

Svi smo iskusili one noći kad se neumorno prevrćemo u krevetu ili one tjedne kada iz nekog razloga uopće nismo mogli zaspati. Kad se događaju razne izvanredne situacije poput potresa i pandemije, postaje nam još teže utonuti u san, ali potrebno je reagirati prije nego što se to razvije u još veći problem. Postoji toliko mnogo savjeta koje biste mogli isprobati ako patite od nesanice. Primjerice, možete zamijeniti stari madrac za novi, nabaviti zavjese za zamračivanje, teški pokrivač, meditirati ili uložiti u zvučni uređaj.

No, postoji još jedna opcija koja bi mogla pomoći, a to je korištenje mirisa koji uspavljuju – oni čine odličan trik za bolji san. Prema stručnjacima, njuh je izravno povezan s emocionalnim centrom u našem mozgu, pa umirujući mirisi mogu potaknuti naše tijelo na oslobađanje opuštajućih kemijskih spojeva koji nam mogu pomoći kod spavanja. Neki od mirisa koji pomažu spavanju uključuju eterična ulja poput lavande, cedrovine, pelargonije, ylang-ylanga, bergamota, sandalovine i tamjana.

Umirujući i brzi trik za bolji san

Možete isprobati mirise u kombinaciji s difuzorom i eteričnim uljima ili čak sa sprejem za prostorije. No, još jedan trik koji bi mogao biti učinkovit je upotreba spreja za jastuk. Postoje razni sprejevi koji su formulirani posebno za spavanje. Samo ga poprskate po jastuku prije spavanja i to je to. Sprejanje doista ne bi trebalo trajati više od 10 sekundi, a nakon još toliko već bi mogli biti u carstvu snova. Ipak, važno je imati na umu da ako imate problema tri ili više noći u tjednu, tijekom tri ili više mjeseci, možda patite od nesanice i u tom slučaju biste trebali otići liječniku. U nastavku možete naći neke od naših omiljenih sprejeva za jastuk.

REN Clean Skincare & Now To Sleep
Votary Pillow Spray – Lavender and Chamomile
Asutra Lavender & Chamomile Organic Essential Oil Blend
Indie Lee Pillow Mist
L’Occitane Cocon de Sérénité Relaxing Pillow Mist
Bamford B Silent Night-Time Pillow Mist
This Works Deep Sleep Pillow Spray

Foto: Instagram, Cult Beauty, iHerb, L’Occitane, Net-a-porter, This Works

Učitati još
Zatvori