Tragovi na nosu od sunčanih naočala mogu se spriječiti uz ovaj beauty trik

Tragovi na nosu od sunčanih naočala mogu se
spriječiti uz ovaj beauty trik

Jedan od najčešćih problema, koji posebno dolazi do izražaja tijekom proljeća i ljeta, su tragovi koje nam sunčane naočale ostavljaju na nosu. Oni mogu biti ružičasti i crveni, a najčešće ostaju s obje strane našeg nosa. Nekima, nakon što su nosili sunčane naočale nekoliko sati, udubljenja i crveni tragovi na nosu mogu ostati i po nekoliko sati nakon uklanjanja sunčanih naočala. Te tragove definitivno želimo izbjeći jer su vidljivi, a često mogu biti i neugodni, pogotovo ako, primjerice, nosite sunčane naočale dok se vozite na posao i odmah potom idete na neki važan sastanak. Srećom, postoji beauty trik uz koji možemo spriječiti te tragove.

Tragovi na nosu mogu se spriječiti uz prozirni puder u prahu

Ljudi često kažu da nanošenje malo losiona ili baby pudera na nos može pomoći u sprječavanju stvaranja tragova. Ove taktike zasigurno pomažu u smanjenju problema. Nanošenje losiona smanjuje trenje i pritisak kožu kada dođe u kontakt s jastučićima za nos na sunčanim naočalama. Isti princip vrijedi i za nanošenje baby pudera. Bez obzira na to nanosite li losion ili puder, to će djelovati kao prepreka.

Iako ova rješenja zaista mogu biti korisna, ona su privremena i mogla bi stvoriti nekoliko drugih problema. Primjerice, losion može uzrokovati to da vam sunčane naočale skližu niz nos. S druge strane, ako koristite baby puder, postoji šansa da će vam on ući u oči i uzrokovati nelagodu. Naravno, ovo postavlja pitanje – što se točno može učiniti kako bi se eliminirala ili barem umanjila pojava ovih tragova na koži?

Nakon puno istraživanja, beauty entuzijastice složile su se da je najbolje rješenje prozirni puder u prahu. Sve što trebate je uzeti prozirni puder vlažnim beauty blenderom ili make up spužvicom i nanijeti ga na bočne strane nosa, točno tamo gdje će stajati sunčane naočale. Zatim isti prah prstom nanesite direktno na one dijelove sunčanih naočala koji vam dodiruju nos. Najvažnije je to da koristite prozirni puder u prahu, i to je to.

Što kažu stručnjaci?

Prema riječima stručnjaka, ako vam nakon skidanja sunčanih naočala na nosu uvijek ostaju tragovi, to najvjerojatnije znači da vam sunčane naočale ne stoje dobro i vjerojatno biste trebali odabrati neki drugi model. Isto tako, na svoje sunčane naočale biste mogli postaviti optometrističke jastučiće za nos. Tako nos neće dolaziti u izravan kontakt s plastičnim dijelom standardnih jastučića za nos. U svakom slučaju, rješenja su tu, a na vama je samo da nađete koje je najbolje za vas.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori