Top 5: Najbolji tonici koji mogu transformirati suhu kožu

Top 5: Najbolji tonici koji mogu
transformirati suhu kožu

Ako imate suhu kožu, vjerojatno se najradije držite mlijeka za čišćenje lica, hijaluronske kiseline i proizvoda bogatih glicerinom, zajedno s hidratantnim kremama na bazi ulja. Uz to, dajete sve od sebe da izbjegavate grube sapune i proizvode na bazi alkohola. Tonik je vjerojatno još jedan proizvod koji izbjegavate od straha da ćete pridonijeti daljnjem isušivanju, iritaciji ili ljuštenju kože. Još uvijek mislite da su tonici stvoreni samo da bi pomogli uravnotežiti masnu kožu, zar ne? No, to nije nužno tako. Sad postoje tonici za sve tipove kože, uključujući suhu kožu. Ako ih izbjegavate, možda svojoj suhoj koži uopće ne činite uslugu.

Tonici za suhu kožu ne bi trebali sadržavati alkohol

Tonik za lice može imati različita svojstva koja pomažu u rješavanju problema kože koji nadilaze akne i masnoću. Zapravo, ako ubacite ovaj jedan dodatni korak u svoju skincare rutinu to može rezultirati vidljivom razlikom u razini vlage kože – ako koristite pravu formulu. Novi tonici na tržištu obećavaju sve vrste različitih benefita za njegu kože, uključujući hidrataciju. Ključno je potražiti formule koje su, prije svega, bezalkoholne. Naime, alkohol može izuzetno isušiti kožu, posebno onu koja već teži isušivanju. Još jedan sastojak koji bi bilo dobro izbjegavati ako imate suhu kožu je salicilna kiselina koja može izazvati dodatnu iritaciju.

S druge strane, sastojci koji su dobri za one sa suhom kožom uključuju hijaluronsku kiselinu, glicerin, ružinu vodu, vitamin E i aloe veru. Oni naporno rade na tome da koži vrate prijeko potrebnu vlagu i uravnoteže ten. Nemojte prije korištenja tonika zaboraviti očistiti lice proizvodom za čišćenje. Najbolje rezultate ćete vidjeti ako tonik koristite nakon svakog čišćenja lica, ujutro i navečer. On će vam pomoći nadoknaditi vlagu koja je odstranjena tijekom čišćenja. Nakon tonika nanesite hidratantnu kremu kako bi zaključali njegove sastojke u kožu, i to je to. U nastavku možete naći pet najboljih tonika koji bi mogli transformirati vaš ten.

Fresh Rose Deep Hydration Facial Toner
Kiehl’s Ultra Facial Toner
The Body Shop Vitamin E Hydrating Toner
First Aid Beauty Ultra Repair Wild Oat Hydrating Toner
Indie Lee CoQ-10 Toner

Foto: Instagram, Cult Beauty, Kiehl’s, Feel Unique, The Body Shop

Učitati još
Zatvori