Tekući eksfolijanti za svježu, glatku i njegovanu kožu lica

Tekući eksfolijanti za svježu,
glatku i njegovanu kožu lica

https://www.instagram.com/p/B9OX7XaolCP/?utm_source=ig_web_copy_link

Popularnost tekućih eksfolijanata sve više i više raste u beauty svijetu. Stručnjaci vole njihovu nježnu, ali moćnu sposobnost da ostave kožu blistavom i glatkom. Sada, zahvaljujući novim inovativnim formulama proizvoda koji se nude na tržištu, sve češće dodajemo tekuće eksfolijante u svoju rutinu njege kože. Međutim, radimo to s oprezom jer neke sastojke nikada ne bi trebalo miksati. Mehanički pilinzi mogu uzrokovati nadraženost, upalu i crvenilo, posebno ako se obavlja na osjetljivoj koži. Sigurno ste nekad osjetili ono neugodno zatezanje, bolove i suhoću kože lica nakon mehaničkog pilinga. Upravo zato su tekući, kemijski eksfolijanti puno bolji i nježniji izbor.

Što su zapravo tekući eksfolijanti?

Tekući eksfolijanti su proizvodi koji sadrže specifične kiseline, a one povećavaju promet stanica i rastvaraju mrtve stanice kože. Stručnjaci objašnjavaju da postoji pet vrsta kiselina koje se obično pojavljuju u tim eksfolijantima, a to su glikolna, salicilna, mliječna, fitinska i mandelična kiselina. Glikolna kiselina je najjača jer su njezine molekule vrlo male. Sve ostale kiseline imaju veće molekule i zato im je potrebno više vremena da obave svoj posao. Međutim, to ne znači da ostale kiseline ne zaslužuju šansu, jer svaka od njih ima svoje prednosti.

Eksfolijanti koji sadrže salicilnu kiselinu gotovo uvijek imaju jačinu od dva posto, što im omogućava da uklone akne i smire bilo koju vrstu upale na koži. Mliječna kiselina koja se dobiva iz mlijeka također se prirodno proizvodi u našem tijelu, konkretnije u mišićnom tkivu, te ima svojstva zadržavanja vlage. Baš zbog toga ona je idealan izbor za one sa suhom kožom lica. Mandelična i fitinska kiselina su najnježnije, stoga najbolje odgovaraju osjetljivoj koži.

Najbolji izbor tekućih eksfolijanata

Prema dermatolozima, upotreba tekućeg eksfolijanta može pomoći vašim drugim proizvodima za njegu kože da učinkovitije prodiru u kožu. Stoga nije teško zaključiti da biste ga trebali dodati u svoju skincare rutinu. Kako bi lakše odabrali svoj idući tekući eksfolijant izdvojili smo proizvode koji su najbolji izbor prema profesionalcima.

Pixi Glow Tonic
Caudalie Vinoperfect Brightening Essence
Paula’s Choice Skin Perfecting 2% Bha Liquid Exfoliant
BareMinerals Poreless Exfoliating Essence
BareMinerals Poreless Exfoliating Essence
Glow Recipe Watermelon Glow PHA+BHA Pore-Tight Toner
GlamGlow Supertoner Exfoliating Acid Solution
The Ordinary Mandelic Acid 10% + HA

Foto: Instagram, Douglas, Superskin, Cult Beauty, Look Fantastic, Moja ljekarna, Feel Unique

Učitati još
Zatvori